Нардеп просить для угорських школярів додаткові години української мови

admin 06.06.2013 12:54 СОЦІО

Для представників угорської громади України величезне значення має засвоєння державної мови, адже це є важливою передумовою того, щоб вони змогли самовиразитися, зробити кар’єру на своїй рідній землі, врешті, стати повноцінною частиною українського суспільства та взяти участь у розбудові європейської України. Виходячи з цього, народний депутат Іштван Гайдош звернувся до Міністра освіти і науки України Дмитра Табачника з проханням надати дозвіл у школах з угорською мовою навчання на відведення годин, які плануються призначити на вивчення другої іноземної мови, на вивчення української мови.

На думку народного обранця, покращити рівень засвоєння української мови можна, з однієї сторони, шляхом удосконалення програм, методики викладання, запровадження нових методів та прийомів у цій сфері. З іншої сторони, підвищенню ефективності цієї роботи сприяло б, якби були виділені додаткові години на вивчення державної мови в угорських школах.

Іштван Гайдош нагадав, що з 2013/2014 навчального року з 5-ого класу запроваджується обов’язкове вивчення другої іноземної мови. Тому вважає, що у школах з угорською мовою навчання доцільно було б виділити години, відведені на вивчення другої іноземної мови, на вивчення державної мови. Як зазначив депутат Верховної Ради, завдяки цьому можна було б збільшити кількість годин, підвищити ефективність викладання української мови — і при цьому не збільшити заплановане навантаження   на учнів. А це має велике значення, адже в угорських школах діти вже зараз повинні засвоїти три мови: рідну, державну та іноземну.

***
Як зазначив у своєму коментарі Іштван Гайдош, для того, щоб реалізувати свій потенціал, угорці України мають володіти державною мовою. На його думку, з представників молодого покоління повинні з’явитися майбутні керівники, менеджери, державні службовці, лікарі, юристи, котрі стануть лідерами громади, такі кваліфіковані кадри, котрі ні в чому не поступаються своїм ровесникам з титульної нації. «Насправді ті, хто з політичних, виборчих мотивів ратують за те, що угорцям достатньо знати лише рідну та англійську мови, хочуть загнати угорців України у резервацію» — наголосив член парламентської фракції Партії Регіонів.

Прес-служба народного депутата України І. Гайдоша

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат