Юристи УжНУ заснували фахове електронне періодичне видання

admin 05.06.2013 17:50 СОЦІО

Одним із найважливіших завдань сучасного періоду розвитку Української держави та суспільства є підвищення ефективності правового забезпечення. Однак у наш час за умов швидкої зміни нормативної бази, а також наукових досліджень все частіше потрібну інформацію правники отримують   з мережі Інтернет. На юридичному факультеті ДВНЗ «Ужгородський національний університет», що має потужний науковий потенціал, уже давно назріла потреба в електронному науковому виданні, на сторінках якого аналізувалися б актуальні проблеми з різних галузей права.

Саме тому кафедрою конституційного права та порівняльного правознавства неодноразово висловлювались пропозиції щодо пошуків шляхів популяризації науки в ДВНЗ «УжНУ» через світову мережу Інтернет.
25 квітня 2013 року наказом Міністерства освіти і науки України № 463 було надано статус фахового електронному періодичному виданню «Порівняльно-аналітичне право» що, за підтримки ректора, професора Ващука Федора Григоровича, заснований на юридичному факультеті ДВНЗ «Ужгородський національний університет»
Інформуємо, що на сьогодні серед більше ніж 200 ВНЗ України, які готують фахівців-юристів, лише 7 (!) з них мають власні електронні фахові видання в галузі права («Порівняльно-аналітичне право» серед них). Більше того, видання «Порівняльно-аналітичне право» є єдиним електронним фаховим виданням у Західному регіоні нашої держави (електронна адреса: www.pap.in.ua).
Електронний збірник «Порівняльно-аналітичне право» був створений як міжнародне видання, виходить чотири рази на рік й поширюється через мережу Інтернет. Редколегія збірника здійснює зовнішнє та внутрішнє рецензування всіх статей. До складу редколегії збірника входять провідні українські вчені. Крім того, до видання запрошені   й іноземні фахівці в галузі права (Росія, Чехія, Словаччина та ін.).
Видання співпрацює з найбільшими ВНЗ України та зарубіжжя, органами державної влади та місцевого самоврядування. Така співпраця передбачає розміщення інформаційних матеріалів, публікацію наукових статей, проведення на базі видання круглих столів. Електронний збірник «Порівняльно-аналітичне право» використовується в навчальному процесі – статті та матеріали рекомендуються як додаткові джерела при вивченні основних дисциплін.
У збірнику публікуються науково-теоретичні та практичні матеріали з актуальних загальнотеоретичних та галузевих правових питань, правозастосовної практики, пропозиції до законодавства, зарубіжний правовий досвід, конституційної, судово-правової та адміністративно-правової реформ.
Вихід у світ сертифікованого Міністерством освіти і науки України фахового електронного видання «Порівняльно-аналітичне право» засвідчує, що юридичний факультет нашого університету є системним брендом: і у підготовці конкурентоздатних правників, і у «великій» науці, і у культурно-освітній галузі.
Редколегія видання (головний редактор проф. Ю.М.Бисага, заступник головного редактора доц. Д.М.Бєлов, вчений секретар проф. О.Я.Рогач) запрошує всіх бажаючих до співробітництва та пропонує публікацію статей. Видання розраховане не тільки на юристів-науковців, а й на практиків, які черпатимуть із нього чимало корисного для своєї широкопланової діяльності, що сприятиме утвердженню базових цінностей цивілізованої потуги України – права, справедливості та моралі.
Цей здобуток нашого університету є внеском колективу юридичного факультету щодо наповнення конкретним змістом актуального інтегруючого тренду УжНУ - «Від найбільшого – до найкращого».

Редколегія видання

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат