Депутати хочуть шкільних олімпіад мовою нацменшин

admin 23.05.2013 12:11 СОЦІО

В Україні до цього часу не проводяться Всеукраїнські учнівські олімпіади з мов національних меншин. Чотири народні депутати — Іштван Гайдош, Антон Кіссе, Вадим Колесніченко та Іван Попеску — звернулися до Міністра освіти і науки, молоді та спорту України Дмитра Табачника з проханням вирішити це питання.

Народні обранці констатували, що питання проведення Всеукраїнських учнівських олімпіад з мов національних меншин вже розглядалося на різних нарадах за участі керівників держави, профільного міністерства, також керівників освітніх програм всеукраїнських громадських об’єднань національних меншин України, однак воно по теперішній час не знаходить свого вирішення.

У зв’язку з цим, народні обранці звернулися до Дмитра Табачника з проханням взяти це питання під особистий контроль та вжити необхідних заходів для проведення Всеукраїнських олімпіад з мов та літератури національних меншин України, зокрема, болгарської, новогрецької, польської, румунської, угорської.

На адресу народних депутатів нещодавно надійшов лист-відповідь за підписом керівника профільного міністерства. Як наголошує в ньому Дмитро Табачник, на даний час опрацьовується питання щодо запровадження Всеукраїнських учнівських олімпіад з кількох мов нацменшин, зокрема, розробляються правила проведення цих олімпіад.

***

Як зазначив у своєму коментарі стосовно цього питання І. Гайдош, проведення Всеукраїнських олімпіад з мов та літератури національних меншин України сприяло б тому, щоб представники цих громад показали свої знання й на всеукраїнському рівні. Також став би стимулом для них і той факт, що призери цих олімпіад мають певні переваги при вступі до вищих навчальних закладів — додав народний депутат.

В. Біров,

керівник прес-служби

народного депутата

І. Гайдоша


admin

ТЕГИ : нардепиІштван Гайдошмова нацменшинолімпіади

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат