Очільник   краю поспілкувався з закарпатцями

admin 14.05.2013 13:56 СОЦІО

У вівторок, 14 травня, голова облдержадміністрації Олександр Ледида провів прийом громадян. По допомогу до керівника краю звернулись мешканці Перечинщини, Ужгородщини, Великоберезнянщини, Тячівщини та міста Ужгород.

Представники колективу ПТУ-33, що у Малому Березному, попросили переглянути рішення про об’єднання їх профтехучилища з перечинським. Олександр Олександрович зазначив: заклад нещодавно перевіряла комісія, яка виявила, що відвідуваність учнями занять не перевищує 30-40 %. Також матеріально-технічна база занадто застаріла для підготовки спеціалізованих робітників згідно вимог роботодавців:

- Професійно-технічним закладам довгий час не надавалася належна увага, тож зараз ми намагаємося зрушити це питання. Щодо об’єднання, то це рішення ще не остаточне. Проте воно допоможе в оновленні матеріально-технічної бази на базі двох профтехучилищ. Вирішуватиметься і питання щодо довозу учнів, педагоги теж будуть працевлаштовані.

Для детальнішого вивчення ситуації заклад комісійно відвідає начальник департаменту освіти, науки, молоді та спорту обласної адміністрації Маріанна Кляп.

Мешканець села Солотвино прийшов на прийом до керівника краю, щоб попросити допомоги у вирішенні питання щодо ремонту будинку. Оселя закарпатця, яка знаходиться поблизу колишньої солевидобувної шахти, зазнала пошкоджень через деформацію ґрунту. Будинок буде обстежено комісійно. Як один із варіантів, мешканця Солотвина можуть переселити до нового комплексу у Тереблі.

Книги пана Юрія, що мешкає в Ужгороді, вже виходили у друк. Сьогодні ж він звернувся до очільника краю для сприяння у видачі ще однієї. За словами письменника, видання буде цікавим для тих, хто займається туризмом. Пропозицію щодо друку книги в рамках програми «Підтримка видання книг закарпатських авторів» розгляне управління інформаційної діяльності та комунікацій зі ЗМІ обласної адміністрації.

Також цього дня закарпатці зверталися стосовно працевлаштування, сприяння у лікуванні, наданні матеріальної допомоги. Цими питаннями займатимуться відповідні управління. Олександр Ледида доручив якнайшвидше вирішити кожну проблему.

Прес-центр ОДА

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат