Валерій Черняков відвідав творчий звіт дітей Закарпатського відділення "Малої Академії літератури і

admin 02.05.2013 13:14 СОЦІО

30 квітня 2013 року в Ужгороді відбувся творчий звіт обдарованих дітей, які є слухачами Закарпатського відділення громадської організації "Мала Академія літератури і журналістики (МАЛіЖ)".

На запрошення голови організації свободівки Ірини Гармасій свято відвідали народний депутат України, уповноважений Всеукраїнського об'єднання "Свобода" у Закарпатській області Валерій Черняков та голова Закарпатської обласної організації ВО "Свобода" Олег Куцин.

Громадські ініціативи, які створюють можливості для розвитку дитячих талантів в Україні, реалізують уже одинадцятий рік. Центром підбиття творчих підсумків щороку є Закарпаття, адже батьківщина МАЛіЖу – гірське село Рекіти на Міжгірській Верховині, уродженець якого – заслужений журналіст України і письменник Василь Тарчинець є автором ідеї створення такої організації для дітей. Обдаровані діти з усіх куточків України та з-за кордону, які плідно працюють над словом – пишуть авторські поезію, прозу та публіцистику, мають хист до образотворчого й фотомистецтва, пісні і музики – збираються на міжнародному фестивалі "Рекітське сузір'я". Цього року суцвіття юних талантів України наприкінці червня збереться на Міжгірщині на Десятий ювілейний фестиваль.
"Я двічі приємно здивований. По-перше, від виступу дітей, від їхнього чистого слова, в якому є любов до батьків, до України, рідної мови. У них відчувався дорослий зміст, справжні емоції. По-друге, що у такий складний час відстоювання українських цінностей устами дітей промовляє висока духовність; учителі, письменники, журналісти на громадських засадах здійснюють важливий внесок у майбутнє України. Я знаю, яка це праця, бо й сам колись на Волині в Ковелі відкрив три школи, де навчалися бойового гопака близько сотні дітей та підлітків", – зазначив народний депутат Валерій Черняков.
Свободівець подякував учителям за роботу з дітьми, вручив голові Закарпатської організації МАЛіЖу Ірині Гармасій фінансову допомогу на проведення десятого фестивалю "Рекітське сузір'я" та посвідчення помічника-консультанта народного депутата.
Валерій Черняков запевнив, що докладе максимум зусиль, аби привітати творчу юнь України на фестивалі у Міжгір'ї.

Прес-служба Закарпатської обласної організації ВО "Свобода"

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат