Отримали спадщину або дарунок - можете їх не декларувати

admin 16.04.2013 13:06 СОЦІО

Але це стосується тільки тої спадщини або подарунку, який отримано від батьків, чоловіка або дружини, дітей, у тому числі усиновлених. Об’єкти спадщини (подарунки), отримані від членів сім’ї першого ступеня споріднення, оподатковуються за нульовою ставкою податку на доходи фізичних осіб.

Особами, відповідальними за сплату податку до бюджету, є спадкоємці та ті, хто отримав подарунок. Дохід успадкованого чи подарованого майна у межах, що підлягає оподаткуванню, зазначається в річній податковій декларації, крім спадкоємців та обдарованих, які отримали у спадщину чи подарунок об’єкти, що оподатковуються за нульовою ставкою податку.
У випадку отримання спадщини (подарунків), які оподатковуються за нульовою ставкою, або об’єктів спадщини (подарунків), з яких було сплачено податок під час їх оформлення, подавати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи не потрібно.  
Спадщину, отриману від осіб, які не є членами сім’ї першого ступеня споріднення, необхідно зазначити у річній податковій декларації про доходи. Задекларувати це необхідно до 1 травня. Така спадщина оподатковується за ставкою 5%, а податок сплачується до 1 серпня.
Якщо спадщину або подарунок отримано від спадкодавця, який не є громадянином України, то такий дохід незалежно від ступеня споріднення оподатковується за ставкою 15% (17%) залежно від вартості отриманого об’єкта.
Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю
ДПС у Закарпатській облас

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат