Влада береться зміцнювати матеріально-технічну базу культурних закладів краю

admin 15.04.2013 15:01 СОЦІО

У понеділок, 15 квітня, на базі Закарпатської обласної філармонії заступник голови облдержадміністрації Іван Качур провів виїзну нараду з керівниками професійних колективів театрально-видовищних закладів області.

Мова йшла, зокрема,   про заходи активізації діяльності колективів, проблемні питання у роботі та шляхи їх вирішення. Серед іншого, заступник очільника краю відзначив необхідність чіткого планування діяльності колективів:
- Збереження культурного та духовного надбання, розвиток професійного та аматорського мистецтва – це незмінні пріоритети у роботі обласної влади. Однак, для активного розвитку, популяризації та демонстрації наших можливостей керівництво колективів повинно впроваджувати новітні методи управління: організовувати концерти, тури, активно співпрацювати з колективами інших регіонів, забезпечувати збільшення власних надходжень,   - зазначив Іван Качур.
Так, за словами заступника керівника краю, сьогодні область має позитивні приклади успішної роботи творчих колективів. До прикладу, за останні роки власні надходження колективу облмуздрамтеатру   зросли у 3 – 4 рази. Виїзди у інші області, нові ідеї та професійне їх втілення у життя   дають бажаний результат: позитивні відгуки глядача та додаткові надходження у бюджет. Також успішним став мистецький проект обласної філармонії «Вечірній Ужгород» - естрадно-розважальна програма, що включає в себе виконання різножанрових музичних творів. Сьогодні стоїть завдання популяризувати проект, використовуючи для цього і нові майданчики під відкритим небом.
Опісля наради посадовець оглянув обласну філармонію, першу музичну концертну установу на Закарпатті, та обласний театр ляльок, який минулого року передали в обласну комунальну власність. Обидві будівлі потребують ремонтів та зміцнення матеріально-технічної бази. Спільно з керівництвом закладів та управлінням культури обласної державної адміністрації цього дня було визначено першочергові завдання з упорядкування приміщень.

Прес-центр ОДА

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат