Чопські митники подарували малечі мольберти й фарби (ФОТО)

admin 21.12.2012 08:21 СОЦІО

 

При в’їзді в смт.Великий Березний розташований єдиний на Закарпатті спеціалізований інтернат, в якому навчаються 256 дітлахів на серцево-судинні захворювання та з легенево-дихальними проблемами.

Не зважаючи на це, у навчальному закладі, крім основних предметів, діють 7 різних гуртків. За вибором дитини тут створені умови для проведення спеціальних занять для розвитку здібностей обдарованих учнів та заохочення їх до творчої самостійної роботи.
У День Святого Миколая малеча із щасливими усміхненими обличчями з нетерпінням чекала своїх постійних опікунів-митників з подарунками та солодощами. Більшість з них через певні життєві обставини залишилися без батьківського піклування. Але директор школи Іванна Ромочуська, учитель від Бога, все робить для того, аби її підопічні сповна відчули себе щасливими і не покинутими суспільством. Напередодні новорічно-різдвяних свят гарний настрій та подаруночки приносять у цю школу всі небайдужі та добрі люди.
Ось уже більше десяти років для учнів інтернату вже стало доброю традицією чекати на свого Миколая у формі чопських митників. Цього разу вони подарували дітям набір дорожніх знаків із світлофорами, багато солодощів та фруктів. Зі свого боку, малеча продемонструвала гостям гарно підготовлену святкову програму та під оплески тричі заспівала «Ой, хто-хто Миколая любить» отримувала персонально свій довгоочікуваний подарунок з цукерками.
На сьогодні цю загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів перепрофільовано у художньо-мистецьку школу. Такий статус школа отримала недарма: тут велику увагу приділяють розвитку творчих здібностей дітей. Для цього працюють гуртки хору, танців, художнього мистецтва тощо. Учні беруть активну участь практично в усіх мистецьких заходах, як в області, так і за її межами, і чесно виборюють призові місця.
Нещодавно на базі інтернату проведено дитячий конкурс малюнку «Митниця – очима дітей».   Журі на чолі із Заслуженим художником України, головою Закарпатської організації Національної спілки художників України Борисом Кузьмою вибрала 6 найкращих авторів дитячих малюнків з митної та новорічно-різдвяної тематик. Відтак, як було обіцяно, кожному переможцю конкурсу керівник Чопської митниці Олександр Похилько вручив спеціально підібрані призи – набори для художнього мистецтва з професійного малювання. Тепер і мольберт, і акрілові фарби з пензлями «заграють» на альбомах у вмілих дитячих ручках. Будемо сподіватися, що в недалекому   майбутньому у когорту талановитих художників мальовничого Закарпаття також увійдуть обдаровані випускники Великоберезнянської школи-інтернат.

admin


За матеріалами Прес-служби Чопської митниці

ТЕГИ : Чопська митницяСвятий МиколайЗакарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат