Справжній Миколай прийде у притулок у Батьові

13.12.2012 08:43 СОЦІО

«Ми не підозрювали, що   люди набагато кращі і щедріші, ніж здаються…» - організатори благочинної акції «Стань Дідом Морозом».

Вчора, 12 грудня, у прес-центрі «Вся Закарпатська Правда» пройшла своєрідна презентація та   підведення підсумків благочинної акції «Стань Дідом Морозом».

Координуючи дії зі Славою Фроловою, відомою українською телеведучою та   авторкою ідеї, ужгородські активісти підтримали всеукраїнську акцію.

Діти з притулку смт.Батьово писали листи з проханнями, мріями, адресуючи їх Діду Морозу. Використовуюючи можливості соціальних мереж,   благодійники викладали прохання малюків у стрічки новин, де ужгородці,   зі швидкістю світла, розбирали їх, аби здійснити дитячі мрії.

«Нас дуже здивувала активність Дідів Морозів. Ми були   приємно вражені, що звичайні користувачі   інтернету так швидко відреагували на нашу акцію. Усі   хотіли допомогти, деякі навіть боролись за листи», - каже організатор Олена Ярема-Желтвай.

Наразі всі подарунки зібрані і вже сьогодні зроблять малечу щасливою. Зазвичай діти замовляли музичну техніку, одяг, солодощі. Проте були й дуже зворушливі   прохання, реалізувати які, на жаль, неможливо. Наприклад: «Я хочу, щоб ніхто не пив, не курив і не вживав наркотики», «Я хочу побачити свою маму», «Я хочу, щоб у мого брата було все добре».

Крім того, що учасники акції повинні були придбати певні речі, обов`язковою умовою став лист-відповідь. Крім подарунків,   діти отримають письмовий «доказ», що вони комусь небайдужі.

«Маленькі мрійники часто просили МР3 плеєр чи комп`ютер, хоча в основному, в усіх утриманців притулку проблеми зі взуттям, зимовим одягом, білизною. Ми намагались врахувати і цей фактор – дбали і про такі важливі речі. Особливо тішить, що наші Діди Морози з неабиякою ніжністю та проникливістю ставились до листів. Підбирали колір, розмір, дбали про перевезення.   Ми не підозрювали, що насправді   люди набагато кращі і   щедріші»,   - ділиться враженнями співорганізатор акції – Алла Хаятова.

Як зазначила Олена Ярема-Желтвай, серед   Дідів Морози є й журналісти, і студенти, і приватні підприємці, і міські депутати.   Тож аби стати благодійником – не обов’язково мати якийсь конкретний статус.

Поки що ужгородські активісти взяли під опіку тільки притулок у Батьово. Саме цей дитячий осередок є найпроблематичнішим, адже протягом року там з’являються нові вихованці, але надовго ніхто не затримується. Допомога сиротинцю потрібна не тільки під час новорічних свят, а й протягом всього року.  
Активність ужгородців показала, що благочинністю хоче займатись велика кількість небайдужих людей. Це спонукало організаторів заходу «Стань Дідом Морозом» замислитись над співпрацею з ще одним подібним осередком – центром психологічної реабілітації у м.Сваляві. Тож незабаром в інтернеті Ви знайдете й дитячі мрії вихованців свалявського закладу.

Окрім акції «Стань Дідом Морозом», учасниці прес-конференції   - Алла Хаятова та Олена Ярема-Желтвай, є організаторами іншого, не менш захопливого, масштабного   благочинного дійства під назвою   «Другий Прийом Ужгородського Миколайчика».  
У розмові ми дізнались, що захід відбудеться   20.12.2012 в одному з ужгородських лаундж-закладів.

Кожен охочий може долучитись до акції. Про умови участі розкажуть сьогодні, 13 грудня, о 13:00 в «Ужгородському прес-клубі».  

Помічники Миколайчика продемонстрували креативні запрошення з унікальними чарівними лампочками від студії елегантних свят   «Родзинка» та поділились інформацією про мету   ужгородського помічника Святого Миколая, яка перш за все полягає у творенні добра та згуртуванні ужгородської громади.

«Дива трапляються!» - цей девіз Миколайчика став заголовком та постскриптумом прес-конференції.

 


За матеріалами прес-центру ВЗП

ТЕГИ : ЗакарпаттяСвятий Миколай

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат