За реформуванням медицини її майбутнє

admin 12.12.2012 13:01 СОЦІО

Про це у середу, 12 січня, під час брифінгу розповів журналістам заступник керівника краю Іван Качур. Оптимальна модель галузі охорони здоров’я, за словами Івана Качура, має три складові.

Передусім - це первинна медична допомога, яка реалізовуватиметься центрами первинної медико-санітарної допомоги. Центри, що надаватимуть первинну допомогу повинні бути створенні до 1 січня 2013 року. Такі центри уже створені в Ужгородському та Велико-Березнянському районах. В інших районах підготовлено проекти рішень, які подані на розгляд сесій відповідних рад.

По-друге, госпітальний округ — вторинний рівень меддопомоги, який має охоплювати від 100 до 200 тисяч населення. Тут мають бути необхідні види лікувальних закладів, які б задовольняли всі потреби в медичній допомозі ІІ рівня (лікарня інтенсивного лікування з консультативною поліклінікою, лікарня планового лікування хронічних хворих, лікарня «хоспіс», лікарня відновного лікування тощо). Госпітальні округи розпочнуть працювати у 2014 році і фінансуватимуться із обласного бюджету.

Остання ланка - спеціалізовані заклади ІІІ рівня (обласні лікарні, Центри, диспансери).

З січня 2013 року увійде в дію закон «Про екстрену медичну службу».

- З нового року у містах та районах краю буде реорганізовано відділення швидкої медичної допомоги в єдину систему екстреної медичної допомоги з центром - Закарпатський територіальний центр екстреної медичної допомоги. Тобто, буде створено єдину централізовану диспетчерську службу. Краянам не доведеться чекати «швидку» у місті більш, ніж 10 хвилин, у селах – 20 хвилин, - зазначив Іван Качур.

Для організації оперативно-диспетчерської служби з обласного бюджету в листопаді 2012 року виділено 100 тисяч гривень на капітальний ремонт частини приміщення І поверху Ужгородської станції швидкої медичної допомоги під розміщення центру диспетчерської в місті Ужгород.
         
          Також в область уже запрошені розробники програмного забезпечення для оснащення карет швидкої допомоги сучасними системами GPS-навігації.

До нового 2013 року буде закуплено комплекти   спецодягу для працівників швидкої медичної допомоги в Ужгороді, Ужгородському, Перечинському та Велико-Березнянському районах.

Прес-центр ОДА




admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат