Для святкування Нового року в Закарпатті вирубають 60 тис. дерев

admin 05.12.2012 12:23 СОЦІО

"Традиція прикрашати оселі ялинками приносить клопоти не лише господарям осель, але й державній лісовій охороні", -- поскаржився сьогодні, 5 грудня, на брифінгу в ОДА перший заступник начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Василь Пукман.


Мова, насамперед, про самовільні вирубки деревцят. Цьогорічуправління створює мобільні групи, які проводитимуть рейди лісами,виловлюючи "ялинкових браконьєрів". За таке правопорушення передбаченоадмінстягнення. Сума залежить від діаметра зрубаного дерева. Найменшаялинка "потягне" на штраф 85-170 грн., плюс щонайменше 189 грн зананесену шкоду. Разом виходить 274 грн за одне деревце. Передбаченатакож кримінальна відповідальність, тож, попереджує Василь Пукман,краще не ризикувати.

Самі ж лісгоспи передбачили для вирубки 59600 деревцят. Хоча це числовиглядає досить перебільшеним, зважаючи, що торік було продано менше10 тисяч офіційних новорічних дерев при ліміті в понад 70 тисяч.

Продаватися вони будуть на спеціально облаштованих майданчиках. Всьогов області відкриють 59 місць продажу.

Крім того, працівники управління проводять агітаційну роботу. "Хочемозламати стереотипи і старатися святкувати з живими ялинками вємностях, композиціями або штучними деревами. Заклик стосуєтьсянасамперед співробітників управління, яким радять обійтися беззрубаної ялинки", - розповів Василь Пукман.

Джерело: uzhorod.in

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат