Апеляційний суд Закарпаття розглянув проблемні й неоднозначні моменти в новому КПК

admin 04.12.2012 12:50 СОЦІО

Цей захід був проведений з ініціативи голови суду Миколи Крегула, який у вступному слові   підкреслив роль слідчого судді за новим Кримінальним процесуальним кодексом України, насамперед, у процесуальному контролі за дотриманням прав, свобод та інтересів осіб у кримінальному провадженні.


До слова – збори суддів місцевих судів у кожному з них обрано по 2-3 судді, які виконують ці функції.
В нараді також взяли участь начальник слідчого управління УМВС України в Закарпатській області Росоха С. В. та заступник начальника УМВС України в Закарпатській області Вучкан С. Ф.    
На зібранні   з доповіддю виступив секретар судової палати з розгляду кримінальних справ та справ про адміністративні правопорушення Георгій Гошовський, який детально зупинився на таких темах:
дотримання розумних строків повноваження слідчого судді за новим КПК заходи забезпечення кримінального провадження практика застосування запобіжних заходів, зокрема, у вигляді взяття під варту та продовження строків тримання під вартою судовий контроль за досудовим слідством по Кримінальному процесуальному кодексу України тощо.
На розгляд наради були також винесені питання координації та взаємодії правоохоронних органів Закарпатської області в рамках реалізації норм нового процесуального Закону.
В заключному слові голова суду Микола Крегул окреслив коло проблемних неоднозначних за тлумаченням положень нового КПК, який набув чинності з 20 листопада цього року, на які необхідно звернути увагу в процесі його застосування.  
За результатами наради визначено низку заходів, спрямованих на вдосконалення взаємодії та ефективної співпраці між відомствами.


Андрій Дурунда,
прес-служба апеляційного суду Закарпатської області

admin

ТЕГИ : апеляційний суд Закарпатскої області

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат