На Міжгірщині паломники з'їжджалися до чудотворної ікони Божої Матері-Троєручиці

admin 29.11.2012 08:10 СОЦІО

Минулого понеділка в рамках хресного ходу по Хустській православній єпархії з 8.00 години ранку до ранку наступного вівторка в Петро-Павлівському православному храмі смт. Міжгір’я, де настоятелем прот. Євгеній Добра, перебувала чудотворна ікона Божої Матері-Троєручиці.

Впродовж доби до образу чудотворної ікони приклонилися сотні віруючих з навколишніх населених пунктів. За перебування святині в храмі священнослужителі правили урочистий молебень, читали акафіст Пресвятої Богородиці перед її іконою, освячували воду, здійснили обряд мирування елеєм та освяченою водою. Віруючі мали можливість придбати в храмі акафіст Богоматері-Троєручиці, іконки з її зображенням, іншу духовну літературу про чудодійну силу Богородиці.
У 1892 році копію ікони Богоматері-Троєручиці привезли з Єрусалиму брати-ієромонахи і подарували новозбудованому храму первозванних апостолів Петра і Павла в м. Бердянськ, де вона знаходиться по сьогоднішній день. За роки перебування в святому храмі чудотворна ікона зцілила багато людей від різних недуг. Свідченням цьому є подяки, які вони залишають біля образу Божої Матері.
Кожна віруюча людина вважає Богоматір заступницею роду християнського, у ній шукає потіху, молитвами до неї зцілює душевні і тілесні хвороби. З такими думками схиляли голови над образом Божої Матері, просили помочі в здійсненні своїх бажань, зверталися до неї у своїх молитовних зітханнях прихожани Петро-Павлівського храму та вірники навколишніх населених пунктів Міжгірщини.

Марія Рубець, mizgir.com.ua

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат