На Ужгородщині пропонують 225 вакансій для безробітних

admin 28.11.2012 18:49 СОЦІО

27 листопада на території Ужгородського районного центру зайнятості відбувся Ярмарок вакансій. Із своїми пропозиціями працевлаштування мешканців Ужгородського району зголосилися 12 підприємств, як постійно про вільні робочі місця.

Під час Ярмарку спеціалісти цих організацій докладно пояснювали шукачам роботи умови та переваги працевлаштування.
На ярмарку можна було дізнатися не тільки про   актуальні робочі місця на підприємствах міста, умови праці, можливості перекваліфікації. А також про особливі пропозиції підприємств. Журналісти зафіксували відвідувачів, які саме під час Ярмарку працевлаштувалися.
Наразі на обліку в районному центрі зайнятості є 509 безробітних (з початку року на обліку перебувало 2032 осіб). У 2012 році районним Центром зайнятості працевлаштовано 1025 осіб, 192 пройшли навчання, 11 отримали одноразову допомогу на відкриття своєї справи.
Наявних вакансій в Ужгородському районі — 225.
Сергій Лозовий, заступник директора Ужгородського районного центру зайнятості прокоментував: «Завдання Ярмарку вакансій та загалом мета роботи Центру зайнятості – підібрати людям ту роботу, яка їм підходить. Для цього втілюємо ряд заходів, найпершим з яких є профорієнтація, починаючи зі школи. Щороку працюємо із старшокласниками, надаючи їм профорієнтацію, консультаційні послуги. Також здійснюємо навчання безробітних новим професіям, це і перепідготовка, і стажування на робочому місці, і підвищення кваліфікації. Кожен десятий із тих, хто перебував на обліку цього року, отримав нову спеціальність».
У рамках Ярмарку вакансій відбувся також круглий стіл з питань працевлаштування осіб з інвалідністю.
Здебільшого роботодавці потребують осіб робітничих професій. Сьогодні на Ужгородщині особливо потрібні продавці, охоронці, швачки, водії, слюсарі, деревообробники, офіціанти тощо.


Ужгородський прес-клуб реформ

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат