Духовенство з Закарпаття зібралося з нагоди інтронізації Словацького архієрея (ФОТО)

20.11.2012 11:08 СОЦІО

 

З благословення Блаженнішого Володимира митрополита Київського і всієї України керуючий Мукачівською єпархією прийняв участь в хіротонії нового архієпископа Пряшівського і Словацького.


Напередодні інтронізації в кафедральному соборі міста Пряшева був звершений чин наречення архімандрита Ростислава во архієпископа, який очолив Блаженніший Христофор архієпископ Пражський митрополит Чеських земель і Словакії. В торжествах брали участь високопреосвященніший Георгій архієпископ Михайловський і Кошіцький (Словакія), високопреосвященніший Феодор архієпископ Мукачівський і Ужгородський (Україна), преосвященніший Порфірій єпископ Єгерський (Сербія), преосвященніший Паісій єпископ Горловський (Польща) та преосвященніший Іоаким єпископ Годоницький (Чехія). 18-го листопада в кафедральному соборі звершилось рукоположення архімандрита Ростислава.
Велика кількість духовенства, вірників єпархії та гостей з Чехії, Словакії, України та інших держав зібрались на торжества присвячені інтронізації Словацького архієрея.
Архієпископ Феодор вітаючи владику Ростислава відмітив історичне та духовне єднання двох братських єпархій, які в історичному контексті іменувалися «Мукачево-Пряшівською Православною єпархією».

протоієрей Олександр Монич,
голова Інформаційного відділу Мукачівської єпархії

ТЕГИ : церква

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат