Зоологічний музей УжНУ матиме окреме приміщення

admin 08.11.2012 11:35 СОЦІО

Про це повідомив доктор технічних наук, професор Федір Ващук, в.о. ректора УжНУ під час зустрічі з викладачами і студентами фізичного факультету. Він також оглянув навчальні приміщення та лабораторії та озвучив пріоритетні напрями розвитку університету.

За якісною кадровою інфраструктурою в УжНУ переважають в основному природничі спеціальності. Найбільшу частину докторів і кандидатів наук забезпечують саме ці підрозділи. Фізичний факультет входить до п’ятірки кращих в Україні, на яких тримається українська фізична школа.

В. о. ректора УжНУ вкотре повторив твердження, що природничо-гуманітарні спеціальності є донорами університету, бо в них велике державне замовлення і, відповідно, державне фінансування. Тому нерозумно під час вступної кампанії відмовлятися від наданих місць. Їх потрібно рівномірно перерозподіляти.

У національному університеті повинно бути не менш, ніж вісім спеціалізованих вчених рад. В УжНУ наразі діє одна, що знаходиться фізичному факультеті, ще дві — на продовженні чи перереєстрації.

Серед пріоритетів розвитку – введення додаткових курсів з іноземної мови, інформаційних технологій та ділової мови. До складу державних атестаційних комісій можна ввести викладачів з Інституту іноземної філології УжНУ. Це буде додатковим стимулом для вивчення мов.

Федір Ващук також вважає, що магістерська робота має бути дослідницькою, а тези її опублікованими. В Україні наразі майже 100 % студентів продовжують навчання після бакалаврату, на відміну від 15 % У Європі.

За словами керівника УжНУ, вже підписано наказ про продовження роботи на посаді завідувачів кафедр фізичного факультету колишніх проректорів Олександра Сливки та Ігора Студеняка, докторів фізико-математичних наук, професорів. Федір Ващук вважає, що університету не личить судитися зі своїми професорами.
Важливо осучаснити комп’ютерні класи. Фізичний факультет відстає за цими ознаками від інженерно-технічного і навіть філологічного факультетів. В. о. ректора впевнений, що перші найсучасніші комп’ютерні класи повинні з’явитися на фізфаці та матфаці.

Через кілька місяців з приміщення фізфаку перенесуть зоологічний музей УжНУ. «Це гордість університету. Наразі розглядається кілька варіантів його нового розташування. Обіцяю, що ми знайдемо йому гідне місце», — розповів Федір Ващук.

Під час зустрічі пролунало запитання про дії керівництва УжНУ у разі претендування греко-католицької церкви на приміщення фізфаку та інші будівлі УжНУ. Федір Ващук каже, що без користі для університету нічого не віддаватимуть. Водночас треба поважати й інтереси релігійних конфесій, тож до вирішення проблеми підійдуть з особливою уважністю, — повідомляє сайт УжНУ.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат