Фахівці з УжНУ взяли участь у з’їзді гастроентерологів у Амстердамі

admin 05.11.2012 13:49 СОЦІО

Об’єднана європейська асоціація гастроентерологів відсвяткувала своє 20-річчя 20-24 жовтня 2012 року в Амстердамі. З цієї нагоди відбувся найчисленніший з’їзд   гастроентерологів в Європі, оскільки він нараховував 14 000 делегатів із усіх країн світу та став однією з провідних світових подій в галузі науки. Участь у з’їзді взяли і фахівці УжНУ.

“Метою засновників та організаторів Тижня Об’єднаної європейської асоціації гастроентерологів було надання користі пацієнтам з усієї Європи від триваючого прогресу в гастроентерології. Безсумнівно, Об’єднана європейська асоціація гастроентерологів стала відповідною платформою для цієї роботи”, - сказав   у святковій промові професор Колм O’Мораін, президент Асоціації.

Найбільш важливими подіями Тижня стало відкриття нового центру «Будинок європейської гастроентерології» в історичному центрі Відня; надання нового статусу комітету 41-ому національному товариству гастроентерологів, що є членами Об’єднаної європейської асоціації гастроентерологів;   створення журналу UEGJournal, вихід у друк якого планується на початок 2013 року.

На Тижні Об’єднаної європейської асоціації гастроентерологів українська делегація представила 4 стендові доповіді, з яких одна – «Поширеність гелікобактерної інфекції та ефективність ерадикаційної терапії у пацієнтів із неспецифічним виразковим колітом» колективу авторів ас. Тернущак Т.М., ас. Албок Є.Й., проф. Чопей І.В., к.м.н. Чопей К.І., ас. Гечко М.М., кафедри терапії та сімейної медицини, Інституту післядипломної освіти та доуніверситетської підготовки УжНУ.

Крім цього, ас. Албок Є.Й. виграла міжнародну стипендію на безкоштовну участь у з’їзді та проходження післядипломного навчання протягом 20 тижня Об’єднаної європейської асоціації гастроентерологів, - повідомили на сайті УжНУ.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат