Закарпатські освітяни співпрацюють зі швейцарйями

admin 01.11.2012 11:45 СОЦІО

У Закарпатському інституті післядипломної педагогічної освіти відбулася зустріч професорсько-викладацького складу інституту, директорів загальноосвітніх шкіл області із експертами у галузі освіти із Швейцарії, які займаються питаннями вивчення іноземних мов на Україні.

Делегацію очолюють Мюллер Рольф (професор Університету Цюріха) та його дружина Мюллер Урсула (вчитель іноземних мов: англійська, німецька, французька).

Як розповів представник Швейцарського корпусу експертів у Закарпатській та Івано-Франківській області Богдан Пранничук, ця організація створена   1959 року для розвитку співпраці і взаємодії на міжнародному рівні, а віднедавна програма експертної допомоги Корпусу «Швейцарський контакт» працює і на Закарпатті.

Швейцарський корпус експертів надає консультації у сфері освіти, туризму, легкої промисловості, деревообробки, торгівлі і виробництва, сільського господарства, багатьох інших галузей. «Швейцарський контакт» надає консультації з розвитку трудового навчання, захисту довкілля, навчання іноземних мов, управління людськими ресурсами.

У рамках проекту «Швейцарський контакт» окрім Ужгорода фахівці зі Швейцарії відвідають ще декілька міст Закарпаття. Побувають науковці також в окремих обласних центрах. Як розповів фахівець зі Швейцарії Рольф Мюллер, в Києві вони мають намір відвідати декілька шкіл. Перебуваючи в окремому навчальному закладі, ознайомитися як проводяться уроки з іноземної мови, поспілкуватися з педагогами, учнями, вивчити їхні проблеми. Більш детально вивчивши потреби освітян та учнів, розроблять та запропонують методичні рекомендації із вивчення іноземних мов у школах. Про це Закарпаття онлайн повідомили в Закарпатському інституті післядипломної педагогічної освіти освіти.

Фахівці зі Швейцарії   розповіли про особливості освітнього процесу   у своїй країні та відповіли на численні запитання. Гостям подарували видання   Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти.

admin

Коментарі :


06.11.2012 08:30 Марія

До чого тут шведи? Мова йде про співпрацю із Швейцарією.


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат