ДАІ нагадує про безпечне перевезення дітей у автомобілі

admin 31.10.2012 15:41 СОЦІО

Розпочалися осінні канікули, а це означає, що на вулицях міста побільшало охочих до ігор дітей. Граючись, юні учасники дорожнього руху нерідко забувають про обережність, тож увагу слід проявити дорослим.

Під час осінніх шкільних канікул працівники міліції проводять додаткові заходи, спрямовані на профілактику дитячого травматизму на дорогах та забезпечення безпеки дорожнього руху. 

Отож, ВДАІ Ужгородського МВ УМВС звертається до водіїв з проханням не забувати про засоби безпеки під час перевезення дітей у автомобілі.

Дуже часто саме батьки нехтують елементарними правилами безпеки для маленьких пасажирів: перевозять малечу на передньому сидінні авто, що категорично заборонено правилами, забувають пристебнути маленького пасажира ременем безпеки, не кажучи вже про встановлення спеціального дитячого автокрісла.
ВДАІ також нагадує батькам: найкращий приклад безпечної поведінки на дорозі можете подати тільки ви самі. Адже діти часто копіюють поведінку дорослих, тож дотримання вами вимог Правил дорожнього руху, є додатковою гарантією безпеки вашої дитини.  

Водіям транспортних засобів необхідно підвищити увагу до маленьких пішоходів. Пам’ятайте: поведінка дитини на дорозі, часто є непередбачуваною. Тож будьте особливо уважні при проїзді пішохідних переходів і в місцях можливої ​​появи дітей. У місцях відпочинку дітей, будьте особливо уважні і заздалегідь знижуйте швидкість, не об'їжджайте транспорт, який зупинився перед «зеброю», зупиніться і пропустіть дітей, які переходять дорогу.

За словами старшого інспектора ВДАІ Ужгородського МВ УМВС старшого лейтенанта міліції Станіслава Поповича, основними причинами дорожньо-транспортних пригод за участю дітей є: перехід дороги у невстановленому місці, неочікувана поява неповнолітніх на проїжджій частині, необладнані світлоповертаючими елементами велосипеди, відсутність досвіду водіння мопедом разом із відсутністю посвідчення.
Звертаючись до батьків, хочеться наголосити - навчайте дітей правилам дорожнього руху. Перш ніж виконати бажання сина чи доньки та придбати мопед або велосипед попіклуйтесь про безпеку вашої дитини на дорозі, зверніть увагу на наявність в районі, де ви проживаєте, місць для катання без ризику.
З метою профілактики дорожньо-транспортних пригод за участю дітей відділенням Державної автомобільної інспекції Ужгородського міського відділу об’єднано роботу з відділом кримінальної міліції у справах дітей Ужгородського МВ УМВС на виявлення та припинення порушень, а також проведення роз’яснювальної роботи у навчальних закладах на території обслуговування. Так, працівниками Ужгородського МВ УМВС було наголошено на тому, що пішоход завжди має бути помітним. Особливо це стосується холодних і темних осінніх і зимових місяців. Потрібно носити світлий одяг, щоб водії машин краще бачили у темряві, або пришити до одягу світловідвідбиваючий матеріал, який може врятувати життя. Наприклад, зробити аплікацію з такого матеріалу та нашити її на одяг або прикріпити до рюкзака чи портфеля.

Ужгородський МВ УМВС України в Закарпатській області

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат