На Закарпатті щодня реєструється 15   нових підприємців-спрощенців

admin 24.10.2012 10:17 СОЦІО

«На 1 жовтня 2012 року на Закарпатті здійснюють діяльність 29,5 тисяч підприємців-спрощенців. З початку цього року їх стало на 2,8 тисячі або на 10% більше», -   повідомив під час прес-конференції голова ДПС у Закарпатській області Василь Іванчо.

У розрізі районів області лідером за кількістю спрощенців є Мукачево та Мукачівський район разом (5612),   на другому місці м.Ужгород (5336), на третьому – Тячівський район (3113).
З 1 січня 2012 року запрацювали нові правила спрощеної системи оподаткування з поділом на групи платників єдиного податку.
Близько 19 тис. стали платниками другої групи, яка передбачає обсяг доходу до 1 млн. грн. на рік та дозволяє наймати до 10 працівників.
У першій групі працюють трохи більше 5100 спрощенців. Ці підприємці самостійно без найманих осіб займаються роздрібним продажем товарів на ринках та побутовим обслуговуванням населення. Обсяг річного доходу не повинен перевищувати 150 тис. грн.
Понад 5200 підприємців з обсягом доходу не більше 3 млн. грн. та до 20 робочих місць працюють у третій групі платників єдиного податку.
З 12 серпня цього року законодавчими змінами введено додаткові групи платників єдиного податку   (п’яту для фізичних осіб та шосту – для юридичних) з річним обсягом доходу до 20 млн.грн. Вже з 1 жовтня два закарпатські підприємці обрали для себе нову п’яту групу і одна юридична особа перейшла у шосту групу за ставкою 10%.
Надходження від сплати єдиного податку за перші три квартали 2012 року зросли суттєво і склали майже 63,6млн.грн. Це майже у 3 рази більше, ніж минулого року за три квартали. Частка єдиного податку у наповненні місцевих бюджетів зросла з 4,5% минулого року до 9,2%   цього року.
Голова ДПС в області Василь Іванчо впевнений: «Позитивна динаміка кількості платників єдиного податку і надходжень від нього триватиме й надалі».

Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю
ДПС у Закарпатській області

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат