У Мукачівській єпархії перебуватиме Плащаниця Богородиці з Єрусалиму (+графік)

admin 17.10.2012 17:10 СОЦІО

З 10 по 13 листопада Плащаниці Божої Матері матимуть можливість вклонитися і вірники Мукачівської православної єпархії.

Днями стало відомо, що продовжено термін перебування Плащаниці Божої Матері з Гефсиманського подвор’я в Україні – ще три тижні українські віруючі матимуть змогу вклонитися святині.
Ця новина особливо радісна для Мукачівської єпархії, адже згідно Благословіння Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви святиня з 10 по 13 листопада перебуватиме на нашій землі і їй матимуть можливість вклонитися всі закарпатці.
Перебування цієї всесвітньої святині на наших землях відбудеться вперше.
Нагадаємо, що напередодні Різдва Пресвятої Богородиці Плащаницю Богородиці було доставлено для поклоніння в Києво-Печерську Лавру, і 24 вересня святиня вирушила хресним ходом містами України.
Плащаниця Пресвятої Богородиці, яка стала прототипом для багатьох відомих нам її зображень, збереглася донині й знаходиться в Єрусалимі, в подвір’ї Гефсиманської обителі, так званій Малій Гефсиманії, розташованій навпроти входу до Храму Гроба Господнього.
В цьому невеликому храмі вона зберігається праворуч біля вівтаря. Вона розміщена перед шанованою іконою Божої Матері «Милостивою».

Графік перебування Плащаниці Божої Матері в Мукачівській єпархії:

1. 10 листопада – прибуття о 16.00 за к.ч. Плащаниці до Мукачівського кафедрального собору на честь Ікони Божої Матері «Почаївської» (біля ЦУМа). О 17.00 за к.ч. в соборі розпочнеться Всеношне богослужіння.
2. 11 листопада о 10.00 за к.ч. в Мукачівському кафедральному соборі розпочнеться Божественна Літургія.
3. Того ж дня 11 листопада в 15.00 за к.ч. святиню перевозитимуть до міста Ужгород. Зустріч святині відбудеться о 16.00 за к.ч. в Свято-Хресто-Воздвиженському соборі м. Ужгород (пл. Кирила та Мефодія).
4. 12-13 листопада святиня перебуватиме у Свято-Хресто-Воздвиженському соборі м. Ужгород.
5. 13 листопада в 15.00 за к.ч. – відбуття святині.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат