Про порушення митного законодавства з початку року склали 116 протоколів

Вікторія Сенгетовська, прес-секретар Чопської митниці       12.10.2012 15:41 СОЦІО

Чопські інспектори митних постів «Ужгород» та «Вилок» задокументували факти порушень митного законодавства із незаконного переміщення в сховищах автомобіля 400 пачок сигарет та неправомірне розпорядження «BMW X5», який перебуває під митним контролем.

У першому випадку 33-річний угорець виїжджаючи з України через п/п «Ужгород», «припаркував» свій “MERCEDES 260E» в спрощену смугу митного контролю - «зелений коридор». Однак увагу чопських митників привернуло те, чому саме українсько-словацький кордон обрав громадянин Угорщини, коли майже поруч (за 25 км) перетин з Угорщиною? Відтак, здійснена в боксі поглибленого огляду перевірка «мерса» підтвердила сумніви митників, що іноземець намагався обійти митні правила. Виявлені приховані від митного контролю 400 пачок цигарок іноземного та вітчизняного виробництв угорець   заздалегідь приховав у спеціально   виготовлену нішу, що знаходилася у паливному баку автомобіля. Доступ до сигарет став можливим після демонтажу спинки заднього сидіння та декоративної кришки паливного баку.
Тож, за статтею 483 ч.1 Митного кодексу України відносно водія складено протокол. Сигарети вартістю 2,5 тисяч гривень, та автомобіль, що використовувався для переміщення прихованих предметів, вилучено до рішення суду.
А в пункті пропуску «Вилок», що на українсько-угорському кордоні, чопські інспектори при перевірці нашого співвітчизника, який вирушаючи до сусідньої держави на автомобілі «Ауді А6», за допомогою електронних облікових баз даних ПІК «Інспектор 2006», з’ясували, що торік цей чоловік завіз до України джип марки «BMW X5» в тимчасовому режимі і «забув» його вчасно вивезти. Як пояснив українець, престижного «німця» він завіз ще на початку 2011 року та зобов’язався вивезти його за кордон. Але в цьому році   автомобіль в результаті ДТП був пошкоджений та проданий на запасні частини. Тож за неправомірне розпорядження позашляховиком, який був ввезений до України в «тимчасовому режимі», відносно чоловіка   складено протокол за статтею 469 ч.2 Митного кодексу України та застосовуватимуться штрафні санкції.
До речі, з початку року чопські митники за подібними фактами порушень склали 116 протоколів про порушення митних правил.


Довідково: Відповідно до статті 380 Митного кодексу України тимчасове ввезення громадянами-нерезидентами на митну територію України транспортних засобів особистого користування дозволяється на строк до одного року. Цей строк може бути продовжено митними органами з урахуванням дії обставин непереборної сили та особистих обставин громадян, які ввезли такі транспортні засоби, за умови документального підтвердження цих обставин, але не більш як на 60 днів. Обов’язковою умовою допуску зазначених транспортних засобів до тимчасового ввезення на митну територію України є реєстрація цих транспортних засобів в уповноважених органах іноземних держав, що підтверджується відповідним документом.
При цьому, тимчасово ввезені транспортні засоби особистого користування можуть використовуватися на митній території України виключно тими громадянами, які ввезли їх в Україну, для їх особистих потреб, не можуть використовуватися для цілей підприємницької діяльності в Україні, бути розкомплектовані, а також відчужені чи передані у володіння, користування або розпорядження іншим особам.




Вікторія Сенгетовська, прес-секретар Чопської митниці

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат