Влада переконує у покращенні соціальної політики

admin 09.10.2012 15:57 СОЦІО

Тенденцію до зростання  середньої заробітної плати, соціальних виплат, допомоги, пільг, компенсацій за останні 2 роки відзначив під час брифінгу у вівторок, 9 жовтня, начальник головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Віктор Мацола.

Темп росту середньомісячної заробітної плати в області вищий від середнього по Україні – 112,9 %. Зокрема, у 2012 році зросла середньомісячної заробітна плата працівників, зайнятих в галузях економіки. З 2075 гривень у січні 2012 року вона збільшилася до 2411 гривень у серпні (16,2 %). Також у Закарпатті   створено близько 16-ти тисяч нових робочих місць. Найбільше – у містах Ужгород та Мукачево, Іршавському та Тячівському районах.

Фінансування різних соціальних видатків за останні 2 роки збільшилося в кілька разів. Зокрема, це стосується допомоги при народженні дитини. Уже з першого грудня цього року при народженні первістка закарпатські сім’ї отримуватимуть 28 830 гривень, за другу дитину – 57 660 гривень, при народженні третьої і кожної наступної   – 115 320 гривень.
Для порівняння, у 2012 році на виплату допомоги при народженні дитини   за 9 місяців вже виділено понад 464,4 млн. грн. – це на 122 млн. більше, ніж загалом у 2009-му.

Також забезпечено збільшення розміру допомоги по догляду за дитиною (до трирічного віку) для малозабезпечених сімей з 75% (584 грн.) до 100   відсоткового прожиткового мінімуму (в жовтні – 1118,0 грн.)

Загалом, виплати соціальної допомоги здійснюються за рахунок субвенції з держбюджету. У 2010 році на ці цілі було спрямовано 846,5 млн. грн. А вже цьогоріч передбачено 1178,6 млн. грн.

Що ж стосується соціального захисту пільгових категорій громадян, то у 2012 році вже видано 31 автомобіль для інвалідів різних категорій. У жовтні цього року заплановано видачу ще 8 автомобілів за кошти держбюджету. Минулоріч люди із обмеженими можливостями отримали 19 автівок.
Забезпечуються соціально-незахищені закарпатці і житлом. Зокрема, Рахівською міськрадою та Водицькою сільською радою Рахівського району було закуплено дві квартири для інвалідів війни, воїнів-інтернаціоналістів. У 2012 році   розпочато закупівлю 5 квартир для воїнів-інтернаціоналістів в Ужгороді, Перечині, Тячеві, с. Новобарово Тячівського району. Мукачівською міською радою видано ордер на квартиру сім’ї з дитиною-інвалідом. Ужгородська райдержадміністрація також купила однокімнатну квартиру, яку у жовтні передадуть інваліду ІІ групи. За інформацією Ужгородської міської ради, дві однокімнатні квартири сім’ям заплановано придбати до кінця   жовтня цього   року.

- В основі нової соціальної політики - адресність, справедливість та інтереси кожного закарпатця. Завдяки цим пріоритетам, ми намагаємося наблизитися до європейських соціальних стандартів, - підсумував Віктор Мацола.


Прес-центр ОДА

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат