Сергій Ратушняк: деякі тези до освітянських проблем

admin 04.10.2012 10:37 СОЦІО

Який цинізм, мати в державі понад сто мільярдерів, грабувати державу щороку на суми, що перевищують бюджет всієї України (понад 50-т млрд.доларів) і примушувати купувати підручники батьків і бабусь, що живуть за 100-200 доларів на місяць.

Одна з ультимативних вимог владі - безкоштовні підручники кожному учню!
Обов'язково додати до курсу історії - історію рідного краю, вулиці,   села, міста. З обов'язковим відвідуванням музеїв з тематикою історії   рідного краю. Це дасть науково-пізнавальне підґрунтя для патріотизму.   Зніме багато питань щодо мов, корінних народів, історичних постатей   тощо.
на кожні 100 000 населення - мінімум одну гімназію з викладанням   понад 50% предметів іноземною мовою. Там же здача іспитів іноземними   мовами. Це і є реальна інтеграція в європейський і світовий   інформаційний простір.
максимальне впровадження електронних книжок і підручників, перехід   на 100% можливість дистанційного навчання і контролю над навчанням.
максимум за п'ять років налагодити випуск вітчизняних електронних підручників.
В царині вищої освіти.
Радянська влада готувала в ВУЗах дипломованих жебраків, які були поклика ні будувати комунізм за 100 рублів на місяць. При цьому   вантажники і токарі могли заробити 300-600 рублів
Українські ВУЗи готують   армію дипломованих БЕЗРОБІТНИХ. І як дурники рапортуємо, що маємо   найбільше в світи дипломованих спеціалістів... що стоять на базарах. Це   така ж маячня, як і хизування радянською владою, що в них найбільше в   світі середньої освіти. А спитайте скільки з цим атестатом знають   диференціали, інтеграли, закони Коперника і основи квантової фізики з   діалектичним матеріалізмом. А саме це викладалося в 9-10-му класі.
Комуняки, замість того, щоб займатись обдарованими, до яких належав і   ваш покірний слуга, які можуть створювати нові технології, - видавали   атестати різним камишам, балогам і іншим олігофренам, які сьогодні " керують" цією країною і тому роблять її руїною. На більше і дальше   свого шлунку - в них немає клепки.
Тому:
Негайно відрегулювати кількість ВУЗів в пропорції до населення на   рівні Германії-Франції.
Впровадити систему вступних і сесійних іспитів без можливості впливу   людського фактору.   Цим ми піднімемо якість освіти, вагу і авторитет диплома, зробимо   привабливими ВУЗи для іноземців, що дасть додаткові кошти на заміну   сьогоднішнім хабарям.
Для припинення обкрадання робочої сили і дипломованих спеціалістів -   експортно-орієнтовані підприємства - в пропорції до обсягів експорту -   мають отримувати середньоєвропейську заробітну плату.
Пояснюю. "Криворіжсталь", "Нікопольский феросплавний" тощо на мільярди   експортують продукцію за кордон. Продають за світовими цінами, а   зарплату платять українську. Я ж пропоную - на законодавчому рівні - зобов'язати - у разі експорту 50% продукції (приміром) - платити   мінімальну заробітну плату на рівні 50% від європейських в аналогічній металургійній галузі. А це 2-2,5 євро   щомісяця. А так, на сьогодні, - різниця між реальними і українськими зарплатами - це мільярди в кишенях так званих пихатих меценатів.
Злодії це, а не меценати. І нехай вас не дратує, що якісь галузі чи регіони будуть значно відрізнятись від інших. Нехай. Аби гроші залишились в державі, а працівники в цих галузях, витрачаючи ці кошти
стають внутрішніми інвесторами в інших галузях.
Основна боротьба і війна українського суспільства сьогодні полягає в тому, щоб змусити кошти, яке заробляє суспільство, працювати на нас і кожного, а не на купку кланів. Це ВІЙНА, шановні земляки і співвітчизники. Без цього, а це європейські зарплати і пенсії, ні про які перспективи не варта говорити. Ні про які реформи - не може бути і мови. Які бізнес і економіка, - коли громадянин не покупець і споживач, а жебрак.
Сьогодні вчитель, бізнесмен, аграрій і медсестра повинні йти одною колоною. За тих, хто розуміє і спроможний проголосити і добиватись розвороту русла суспільних багатств на користь суспільства! А не підтримувати центральні і регіональні клани і їх висуванців!

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат