Рада дозволила продавати іноземцям українську землю

admin 03.10.2012 10:30 СОЦІО

Верховна Рада дозволила іноземним громадянам та підприємствам з іноземним капіталом купувати землю несільськогосподарського призначення. За відповідний законопроект у другому читанні проголосували 234 народних депутатів.

Від Партії регіонів проголосували 186 депутатів, від Народної Партії - 20, групи "Реформи заради майбутнього" - 17, позафракційні - 11. Депутати НУНС та БЮТ не голосували, Компартія голосувала проти.
Відповідно до внесених до статті 82 Земельного кодексу України змін "юридичні особи, засновані за законодавством іншим, ніж законодавство України, можуть набувати у власність земельні ділянки несільськогосподарського призначення".
Іноземці зможуть купувати землю "у межах населених пунктів у разі придбання об'єктів нерухомого майна та для спорудження об'єктів, пов'язаних із здійсненням господарської діяльності відповідно до законодавства України".
Крім того, вони зможуть купувати землю "за межами населених пунктів у разі придбання об'єктів нерухомого майна".
"Юридичні особи, засновані за законодавством іншим, ніж законодавство України, можуть набувати у власність земельні ділянки несільськогосподарського призначення у порядку, встановленому статтею 129 цього Кодексу", - сказано в документі.
Українська правда

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат