Україні загрожує сплеск ксенофобії

admin 27.09.2012 15:49 СОЦІО

За умов соціально-економічної кризи в Україні посилився вплив радикальних партій та організацій, які виступають з ксенофобськими та расистськими гаслами і розпалюють міжетнічну ворожнечу. Про це на конференції "Ініціатива розмаїття" у Києві заявив голова представництва Міжнародної організації з міграції Манфред Профазі.

"На жаль, мігранти та шукачі притулку – головні мішені для радикально налаштованих українців. Щоб запобігти загостренню міжетнічних стосунків, разом з урядом та громадськістю України ми здійснюємо проект "Ініціатива розмаїття", яка передбачає зустрічі українців з представниками різних національних громад і країн. Наша спільна з українцями мета – подолати ксенофобські настрої у суспільстві, боротися з насильством на грунті расизму і ксенофобії", сказав Профазі.
Проект "Ініціатива розмаїття" започаткована 2007 року як відповідь на безпрецедентне зростання кількості злочинів, скоєних в Україні на ґрунті расової ненависті та ксенофобії. Нині у здійсненні проекту беруть участь понад шістдесят урядових інституцій, громадських та національних організацій, повідомив Профазі.
Також Міжнародна організація з міграції та представництво ООН в Україні виділяють для українського уряду, громадських організацій та об'єднань шукачів притулку понад 400 000 доларів США для проведення навчальних курсів, семінарів та освітніх заходів для мігрантів, які хочуть жити в Україні. Головними завданнями проекту Профазі назвав вивчення іноземними мігрантами історії та мови України та їхню інтеграцію в українське суспільство.

Радіо Свобода, Gazeta.ua

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат