Батьки мають спілкуватися з дітьми щонайменше півгодини на день

admin 21.09.2012 12:32 СОЦІО

Батьки мають спілкуватися зі своїми дітьми щонайменше півгодини на день. Це важливо робити щодня до 12 - 15 років, так у майбутньому батькам буде легше знайти спільну мову і бути другом дитині. Про це під час прес-конференції розповіла директор підготовчої школи "Лелека" Наталія Томашевська.

"У школі після дитячого садочка ми зіткнулись з проблемою, що один вчитель не може приділити належної уваги кожній дитині. Там діти належать самі собі, а дитині потрібна допомога розкритися. Моя дитина стала більш замкнутою", - розповіла киянка, мати двох дітей Ольга Смірнова.
Причину такої поведінки пояснює дитячий психолог і радить батькам більше спілкуватися з дітьми.
"Одні діти замикаються у собі, інші навпаки намагаються звернути на себе увагу. Наприклад, починають отримувати погані оцінки, ображають однолітків. В першу чергу, необхідно розмовляти зі своєю дитиною. Важливо, звертати увагу на деталі поведінки. Батьки мають підтримувати дитину, але давати волю. Тобто дитина має сама вирішувати, у школі у неї є певні завдання і обов'язки", - розповіла дитячий психолог   Ксенія Французова.
Батьки мають щодня по півгодини спілкуватися зі своїми дітьми.
"Для того, щоб дитина не закривалась у собі, потрібно спілкуватися як мінімум 30 хвилин в день. За ці півгодини важливо пограти і почитати дитині казку. В першу чергу, батьки повинні стати для дитини другом і співрозмовником. Якщо ви щодня будете виділяти час для спілкування з дитиною, то у 12 - 15 років вона прийде зі своєю проблемою до вас. Батьки стали менше приділяти уваги своїм дітям. Тепер стало легше заплатити, щоб твою дитину всьому навчили. Але важливо не забувати, що жоден педагог не замінить маму з татом", - розповіла Наталія Томашевська.

Автор: Наталія Шестопал, Gazeta.ua

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат