Ужгородський садок співпрацює з європейським проектом

admin 20.09.2012 17:41 СОЦІО

19 вересня в рамках проекту «Соціальна прикордонна співпраця» у дитсадку №21 «Ластовічка» в Ужгороді презентували роботу спеціалізованих дитячих гуртків з вокалу, театрального мистецтва, малювання та ліплення. З 1-го серпня, крім вищезгаданих, в садочку діє і гурток підготовки до школи.

«Садочок «Ластовічка» - асоційований партнер проекту. Керівники груп протягом 8 місяців функціонування гуртків будуть на практиці впроваджувати передові методи розвитку дітей, використовуючи досвід аналогічної роботи у словацьких дошкільних навчальних закладах», - наголосив координатор проекту Олег Височан.- Цей захід присвячений загальноєвропейському відзначенню 20-ї річниці з початку Європейської територіальної співпраці, яка має на меті підтримку місцевих ініціатив в регіонах та містах різних країн Європейського Союзу та за його межами. Цьогоріч День Європейської співпраці відзначається під гаслом «Спільний кордон – спільні кордони об’єднують».

«Ми побачили результати роботи всіх новостворених гуртків. Дітки виконували пісні, танцювали, декламували вірші. Також всі охочі мали змогу переглянути виставку робіт з малювання та ліплення», - розповіла експерт Карпатського центру ініціатив «Європейські кроки» Яна Помпаль.

Після виступів на дітей чекав сюрприз - святковий торт. Як розповіли педагоги закладу, в рамках програми для дітей закуплено мольберти, спеціальні фарби, глина для випікання. На полицях можна побачити безліч словацьких та вітчизняних книжок з рукоділля, а також приклади виробів, над якими працюватимуть вихованці.

Самі педагоги беруть участь у креативному оформленні стін закладу, тим самим залучаючи і малят до творчості. Тут можна побачити і оригінальне дерево, і імпровізовану картину-акваріум, і безліч намальованих персонажів   казок.
Проект «Соціальна прикордонна співпраця», фінансується Програмою прикордонного співробітництва ЄІСП Угорщина - Словаччина - Румунія - Україна 2007-2013 рр. Виконавцем проекту «Соціальна прикордонна співпраця» є Карпатський центр ініціатив «Європейські кроки» у партнерстві зі словацькою неурядовою організацією «Загальні регіони», що в Кошіце.


Ужгородський прес-клуб реформ

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат