На утеплення лікарень витратять більше 34 мільйонів гривень

admin 19.09.2012 15:14 СОЦІО

На Закарпатті триває процес утеплення закладів соціальної сфери. Роботи вже завершуються у п’яти школах. Також тепліше взимку стане у двох районних лікарнях – Виноградівській та Берегівській. Усі вищезгадані заклади модернізуються завдяки виконанню зобов’язань Кіотського протоколу.

Сьогодні у п’яти корпусах Берегівської РЛ тривають роботи з утеплення фасадів – задля цього у стіни монтують мінвату. Починають також заміну старих вікон на металопластикові. Як розказав головний лікар закладу Іван Малеш, після утеплення приміщень лікарні, очікують на майже двадцятивідсоткову економію на енергоносіях.

Усього в Берегівській районній лікарні мають замінити 650 вікон. Єдиний корпус, який поки під програму утеплення не потрапив – будівля, де розташоване, зокрема, й пологове відділення. Статистика свідчить, що більшість жінок району народжують саме у цьому відділенні – за весь 2011 рік лише 40 породіль народжували в інших стаціонарах. Корпус будували ще за часів Австро-Угорщини, тому він вважається пам’яткою архітектури. Але колектив закладу сподівається: утеплення цього приміщення стане наступним етапом уже у 2013-му.

На заміну вікон та дверей, утеплення фасадів, частковий   ремонт даху у Виноградівській РЛ піде 18,6 млн. грн. Це майже на три мільйони більше, аніж планують витратити в Берегівський лікарні. Після завершення робіт з утеплення тут також очікують на суттєву економію.

Усі зекономлені кошти залишаться у бюджетах вищезгаданих закладів. Використати їх планують, здебільшого, на закупівлю медикаментів та покращення харчування, - повідомили у прес-центрі Закарпатської ОДА.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат