Військовослужбовці батальйону «Тиса» беруть участь у командно-штабному навчанні у Румунії

Віктор Шубец, прес-секретар 13 армійського корпусу 19.09.2012 10:13 СОЦІО

Військовослужбовці української складової багатонаціонального інженерно-саперного батальйону «Тиса» беруть участь у командно-штабному навчанні “Світла лавина – 2012” у Румунії.


19 вересня, у місті Браїла, Республіки Румунії, за участю військовослужбовців окремого інженерно-саперного батальйону 128 окремої механізованої бригади, триває українсько-словацько-угорсько-румунське навчання «Світла лавина-2012».
Під керівництвом командира батальйону підполковника Володимира Моісейко від української сторони у навчаннях беруть участь 12 військовослужбовців. Офіцери штабу підрозділу удосконалюють практичні навички з організації та виконання завдань з надання допомоги населенню під час умовної ліквідації наслідків повені, злагодженість під час планування і виконання завдань, командири підрозділів отримують практику в прийнятті рішення на організації виконання завдань. Крім українців, у «Світлій лавині-2012» беруть участь військовослужбовці спільного штабу багатонаціонального батальйону «Тиса» зі Словаччини, Угорщини та Румунії.
Як зазначив підполковник Володимир Моісейко, - участь у цих навчаннях є безумовно важливою для нас. Ми відпрацьовуємо питання взаємодії у разі виникнення необхідності ведення спільних дій, вчимося діяти у складі одного колективу з нашими партнерами з Словаччини, Угорщини та Румунії, сказав командир і додав, що з кожним роком особовий склад стає більш досвідченим, готовим ще швидше реагувати на виникаючі загрози. Навчання проводиться протягом трьох днів і закінчиться 21 вересня.

Довідка. Створення багатонаціонального підрозділу “Тиса” було ініційовано українською стороною у грудні 1998 року з метою оперативного реагування військових сусідніх держав на загрози повеней, а також кваліфікованої, високопрофесійної боротьби із наслідками стихійних лих, що постійно загрожують країнам Карпатського регіону.
15 листопада 2002 року в Будапешті відбулася урочиста церемонія підписання начальниками Генеральних штабів Угорської Армії, Армії Румунії, ЗС Словацької Республіки та України Технічної угоди між військовими відомствами цих країн щодо імплементації міжурядової Угоди про створення багатонаціонального інженерного батальйону “Тиса”.
У жовтні 2003 року в районі верхів’я Тиси, на території Угорщини, було вперше проведено командно-штабне навчання з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій “Світла лавина – 2003” з військовослужбовцями спільного українсько-румунсько-словацько-угорського батальйону “Тиса”.
Командно-штабні навчання серії “Світла лавина” проводяться щорічно та почергово у кожній із держав-учасниць. У 2004 році навчання “Світла лавина” відбулося в Румунії, у 2005 році – в Словаччині. У 2006 році КШН “Світла лавина” проходило в Україні, у 2007 – в Угорщині, у 2008 році – в Румунії, у 2009 році – в Словаччині, у 2010 році – в Україні, у 2011 році – в Угорщині.

Віктор Шубец, прес-секретар 13 армійського корпусу

ТЕГИ : «Тиса»“Світла лавина – 2012”РумуніяЗакарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат