272 особи перебувають на обліку в цетрі СНІДу у Закарпатті

18.09.2012 12:46 СОЦІО

 

У вівторок, 18 вересня, керівник краю Олександр Ледида зустрівся із головою Держслужби України з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та інших соціально небезпечних захворювань Тетяною Александріною та її заступницею Оленою Єщенко. На зустрічі також були присутні головний медик області Роман Шніцер і головний лікар Закарпатського обласного Центру профілактики та боротьби зі СНІДом Іван Миронюк.

У Закарпатській області найнижчий відсоток інфікування людей на ВІЛ/СНІД. Сьогодні на обліку в обласному Центрі профілактики та боротьби зі СНІДом перебуває 272 особи. Фахівці центру впроваджують нові методи боротьби із розповсюдженням страшного захворювання.

- Закарпатський обласний центр профілактики та боротьби зі СНІДом   - нині найкращий центр в Україні, - відзначила роботу закладу Тетяна Александріна, - досвід роботи, котрий мають його працівники є дуже важливим для всіх медиків країни, оскільки центр постійно запроваджує новаційні методи у системі боротьби зі СНІДом. Ми цінуємо здобутки центру та роботу його керівництва.

Саме тому Закарпатський Центр боротьби зі СНІДом було обрано місцем для проведення кількаденної конференції головних лікарів подібних закладів із інших регіонів, міжнародних партнерів та громадських організацій, котрі спільно намагаються вирішити проблему розповсюдження ВІЛ/СНІДу в Україні.

Ще одне важливе питання, яке обговорювали під час зустрічі, – стан захворюваності на туберкульоз в області, а також будівництво сучасного медзакладу для лікування хворих на цей недуг.

- У цьому питанні ми робимо значні успіхи, - розповів Олександр Ледида. – У Тячівському районі сьогодні будуємо новий сучасний протитуберкульозний центр. У цього закладу хороше розташування – він знаходитиметься далеко від густонаселених міст та сіл, що сприятиме зниженню розповсюдження хвороби. Саме туди будуть направлені хворі із усієї області. Вони зможуть отримати якісне та сучасне лікування.

Насамкінець зустрічі керівник краю запевнив, що обласне керівництво цілковито підтримуватиме медичну галузь, зокрема й такий важливий напрямок, як боротьбу із соціально небезпечними хворобами.


За матеріалами прес-центу ОДА

ТЕГИ : СНІДВІЛЗакарпаттяолександр ледида

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат