Сумне свято. Розформування...

07.09.2012 15:52 СОЦІО

Свого часу Ужгород був військовим форпостом Радянського Союзу. За незалежності військові частини почали скорочувати, однак тут залишалися потужна інфраструктура і навчальна база, тому було вирішено, що деякі підрозділи варто залишити. Так було зовсім донедавна, аж поки міністром оборони не став колишній громадянин Росії Саламатін.

Наприкінці першого тижня вересня щорічно святкується День танкіста. Як відомо, в Ужгороді на вулиці Другетів дислокується 16-й окремий танковий батальйон 128-ї механізованої бригади. Колись ця частина була танковим полком зі славною бойовою історією. Але для цих танкістів свято радісним не буде. Бо саме цього року це буде останнє свято для особового складу танкового батальйону, оскільки до кінця листопада поточного року частина має бути розформована.

Ось як прокоментував ситуацію член громадської ради при обласній державній адміністрації, голова Ужгородської міської організації «Карпатська Батьківщина», колишній танкіст Віталій Постолакі.

— Близько 40 бойових машин уже сьогодні розподіляють по інших військових частинах. Деякі з них підуть на утилізацію. На офіційних сайтах Міністерства оборони інформація відсутня, оскільки носить закритий характер. Разом з тим із достовірних джерел відомо, що техніка та особовий склад батальйону, згідно з стратегією реформування Збройних сил України, підлягають розформуванню. Частина особового складу (офіцери, прапорщики, контрактники), хто має відповідну вислугу років, — будуть відправлені достроково на пенсію, дехто буде переведений в інші військові частини, а інші ж опиняться на вулиці, тобто, поповнять армію безробітних. В Ужгороді ж залишиться лише гірничопіхотний батальйон та деякі інші невеликі за чисельністю частини. Фактично найзахідніша точка України залишається без потужної військової підтримки. Систематичне нищення Збройних сил України відбувається вже давно. Наші політики та чиновники ніяк не хочуть зрозуміти, що без потужної армії з нами ніхто в світі рахуватися не буде. Це давно вже доведено. В Україні чисельний склад правоохоронців давно перевищує чисельний склад Збройних сил (міліція та внутрішні війська — близько 300 тис. осіб, армія — близько 200 тис. осіб). Ми отримали статус поліцейської держави.

Також хотів би наголосити, що нинішній міністр оборони України Дмитро Саламатін   є ставлеником Росії. А нашому східному сусідові не потрібна сильна військова Україна. Легше буде в майбутньому її поставити на коліна. Тому такі дії Міністерства оборони і не дуже дивують. Дивує інше, чому наші депутати Верховної Ради (що провладні, що опозиція) не реагують на такі необдумані рішення, як розформування частин.  
Хочу також нагадати, що поблизу Ужгороду облаштований унікальний військовий полігон (між селами Оріховиця та Ярок). Це фактично єдиний гірський полігон для танкістів в Україні. Тут ще за часів радянської влади готували танкістів для Афганістану. Тепер же десятки гектарів землі не будуть використовуватися військовими, а це значить, що дана земля «піде під роздачу». Але не потрібно радіти, що ви чи ваші знайомі, родичі отримають тут клаптик землі. Все буде банально просто — вчергове кращі землі отримають ті, хто й так скупив уже пів-України.

Напередодні виборів звертаюся до всіх кандидатів в народні депутати України від Ужгорода та району з проханням не забувати, що захищати потрібно не тільки соціальні програми, а й потрібно дбати про безпеку держави!

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат