Закарпатцям розкажуть про візову політику Угорщини та Словаччини

admin 29.08.2012 09:57 СОЦІО

Чутливість візової тематики в Україні зумовлює стабільно високий інтерес до практики видачі Шенегнських віз – переважно з огляду на проблеми, що виникають у заявників під час візових процедур і загалом звужують можливості українських громадян вільно подорожувати Європою. Процедура видачі віз державами-членами ЄС та Шенгенської зони вже п’ятий рік поспіль – головний предмет уваги та аналізу експертів Міжнародної громадської ініціативи «Європа без бар’єрів», до складу якої входить і Центр стратегічного партнерства в м. Ужгороді.

Центр стратегічного партнерства (Президент С. Мітряєва) 29 серпня ц.р. в                 м. Ужгороді проводить презентацію Аналітичного звіту «Візова політика Угорщини та Словаччини в Консульських установах на території Закарпатської області» за результатами шостого етапу моніторингу, який відбувався в червні-липні ц.р. Проект виконувався в рамках реалізації Міжнародної громадської ініціативи «Європа без бар’єрів» за підтримки Європейської програми Міжнародного Фонду «Відродження».

Метою даного аналітичного дослідження було продовження вивчення особливостей візової політики і практики зазначених консульств країн-членів ЄС на території Закарпатської області та порівняння отриманих результатів з попередніми.

Новацією дослідження стало проведення поглиблених інтерв’ю з консульськими службовцями, спрямованих з одного боку на забезпечення збалансованого і комплексного оцінювання процедури видачі віз, а з іншого, - на збір важливої інформації, що стосується специфіки дії та виконання окремих норм Угоди та Візового кодексу, що мають вирішальний вплив на доступ українських громадян до Шенгенських віз.

В рамках проведення шостого кола моніторингу трьох консульств на території Закарпатської області за спеціальною методикою було опитано 180 респондентів   щодо проходження процедури отримання Шенгенської візи та 40 респондентів щодо процедури отримання дозволу на місцевий прикордонний рух.

Результати моніторингу візової політики консульських установ ЄС на території Закарпатської області є одним із регіональних сегментів у загальноукраїнській картині візової політики і практики країн ЄС на території України.

Участь у заході візьмуть представники Генерального консульства Угорщини в м. Ужгороді та Консульства Угорщини в м. Берегово, Генерального консульства Словацької Республіки в м. Ужгороді, представники експертних кіл наукових та навчальних установ Закарпаття, органів державної влади та місцевого самоврядування, громадські організації краю та численні ЗМІ.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат