Студенти стоматфаку УжНУ практикувалися у Словаччині

admin 28.08.2012 17:27 СОЦІО

З 5 по 24 серпня проводилась практика для студентів стоматологічного факультету УжНУ у Словаччині на базі приватної стоматологічної клініки "Petramed" (м.Чадца), керівником якої є Петер Джупа, та стоматологічного відділення обласної лікарні ім. Луї Пастера (м.Кошице) під керівництвом професора Андрія Єнчі.

Практику проходили десятеро студентів стоматологічного факультету УжНУ. Загальна тривалість практики складала 3 тижні, перші 2 з яких студенти проходили на базі клініки "Petramed", де здобули фундаментальні знання та навики основних стоматологічних маніпуляцій. Завдяки системі ротації, кожен із них мав можливість спробувати себе в різних напрямках стоматології починаючи з таких маніпуляцій як професійна гігієна порожнини рота і закінчуючивиконанням лабораторних етапів виготовлення усіх знімнихта незнімних ортопедичних конструкцій у зуботехнічній лабораторії ''Petramed". З ініціативи пана Петера Джупи була проведена студентська конференція, на якій доповідачі висвітлювали новітні технології та напрямки розвитку стоматології, по закінченню якої усім було вручено сертифікати учасників, а переможців нагороджено цінними подарунками.
Завдячуючи пану Петеру Джупі студенти не тільки збагатили свої практичні навики у стоматології, але й мали прекрасну можливість ознайомитись із красою природи та величчю архітектурних пам'яток Словацької Республіки (м.Братислава, с.Червоний Кляштор, м.Лєвоче) та Австрії (м.Відень).
Друга частина практики проходила в м.Кошице на базі стоматологічного відділення обласної лікарні ім.Луї Пастера. Професор Анрій Єнча дав можливість студентам вдосконалити свої навики в хірургічній стоматології, а також продемонстрував складні клінічні випадки, які потребували лікування під загальним наркозом у зв'язку із психічними та неврологічними порушеннями у пацієнтів. Також студенти могли побачити більш радикальні оперативні втручання при лікуванні пацієнтів з онкопатологією.


Стоматологічний факультет УжНУ

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат