В Україні зростає кількість патріотів, — стверджують соціологи

admin 20.08.2012 12:16 СОЦІО

За два роки кількість людей, які вважають себе патріотами України, зросла з 77% до 82%.

Про це свідчать результати останнього дослідження Соціологічної групи "Рейтинг", яке проводилося у серпні.
Так, порівняно з показниками дворічної давнини, кількість опитаних, які вважають себе патріотами своєї країни, зросла з 77 до 82%, а порівняно з даними піврічної давнини – зростання ще більше – з 73 до 82%.

Зокрема, 40% опитаних однозначно характеризують себе як патріотів своєї країни, ще 42% – швидше так, ніж ні.
Лише 10% опитаних не вважають себе патріотами. Ще 8% - не змогли визначитися.

Найбільш відчутне зростання почуття патріотизму зафіксоване на Сході країни та Заході і Півночі. На півдні - навпаки фіксуються зворотні тенденції.

"Таким чином, бачимо зростання патріотизму в регіонах, де відбувались матчі ЄВРО-2012, відповідно можемо припустити, що ріст може бути пов'язаний в більшій мірі саме з цією подією", - відзначають автори дослідження.

Українці, в першу чергу, вважають предметом гордості за свою країну, свій народ, місце, де народилися i виросли (34%), землю, територію, на якій живуть (29%), національні пiснi, свята, звичаї (27%), рідну природу (26%), минуле країни та її історію (25%), українська працьовитість, уміння господарювати (25%), великі люди своєї національності (24%).
Громадянами України себе, в першу чергу, назвали б мешканці Заходу та Центру, переважно це прихильники Свободи, та об’єднаної опозиції Батьківщина.

Просто сказали б "Людина" – мешканці Сходу та Заходу, більше прихильники партії Н.Королевської "Україна – Вперед!" та УДАРУ.

Назвали б свою національність, передусім, на Заході та Півночі, зокрема, прихильники Свободи та Батьківщини.
Радянською людиною себе вважають третина прихильників КПУ та майже кожний шостий – Партії регіонів. Такі погляди поширені в основному серед старших людей, пенсіонерів, найбільш популярні на Півдні та Сході.
Європейцями себе вважають, в першу чергу, молодь. Твердження найбільше поширене серед прихильників Свободи та УДАРу.
Асоціація "Громадянин світу" найбільше поширена серед прихильників партій "Україна – Вперед!" та УДАР.
Дослідження було проведено з 8 по 18 серпня 2012 р. Аудиторія дослідження: населення України віком від 18 років і старші. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів
Помилка репрезентативності дослідження (з ймовірністю 0,95): для значень близьких до 50% похибка становить не більше 2,2%, для значень близьких до 30% - не більше 2%, для значень близьких до 10% - не більше 1,3%, для значень близьких до 5% - не більше 1%

Українська правда

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат