У Закарпатті пройде хресна хода

15.08.2012 09:49 СОЦІО

26 серпня 2012 року з благословення архієпископа Хустського і Виноградівського Марка у м. Хуст відбудеться традиційний хресний хід, який розпочнеться у Свято-Кирило-Мефодіївському кафедральному соборі о 17:00 за київським часом та пройде вулицями міста.

Під час хресного ходу священнослужителі несуть святині та ікони. Місто буде окроплено святою водою. Грецький Типикон вказує, що у день винесення Чесного і Животворящого Древа Господня (1 серпня за старим стилем) співалися піснеспіви та місто освячувалося присутністю великої святині. Під час виникнення важких хвороб, кількість яких у літній період різко збільшувалася, Церква не залишала свою паству. Служилися водосвятні молебні та інші богослужіння, під час яких люди мали можливість ще раз зібратися на загальне богослужіння та разом піднести свої молитви до Господа.
На згадку цих подій проводиться Хресний хід у м. Хуст кожного року приблизно у той самий час. Запрошуємо прийняти участь у загальноєпархіальному Хресному ході та не залишатися байдужими до свого духовного стану!

ТЕГИ : хресна ходаЗакарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат