Закарпаття знову побило температурні рекорди

10.08.2012 16:18 СОЦІО

Останні чотири дні виявилися для закарпатців вельми спекотними. І не даремно. Вкотре температура перших днів серпня побила всі рекорди, починаючи з 1946 року, відколи ведеться спостереження.

Попри те, що серпень загалом прохолодніший, аніж липень, цьогорічний заключний місяць літа не дає дихнути з полегшенням. Так, наприклад, у понеділок, 6 серпня, температурний максимум зафіксований у Берегові та Ужгороді. Тут у тіні термометри показали 38° та 36° відповідно. Є тільки два місця в області, які не встановили нового рекорду — Плай та Великий Березний.

Через високі температурні режими на території Закарпаття спостерігається висока пожежонебезпека. У зв’язку з цим Кабінет Міністрів України прописав усі необхідні заходи, які слід вживати, аби уникнути надзвичайних ситуацій. Аби на обласному рівні затвердити порядок заходів при високій пожежонебезпечній ситуації, в обласній адміністрації зібралися члени комісії ТЕБ НС на чолі з «віце-губернатором» Іваном Бушком.

Про погодні умови на території Закарпаття доповідав начальник Закарпатського обласного центру гідрометеорології Василь Манівчук. Враховуючи погодні показники, в області оголошено високу пожежну небезпеку. Особливо складна ситуація на Рахівщині. Експерти оцінюють тамтешню ситуацію як 4-го ступеня складності.

Однак є і приємні новини. Попри відсутність у найближчий час серйозних опадів, температура все ж піде на спад і до кінця тижня буде знижуватися, оскільки на територію області прийшов сухий холодний фронт.

Синоптики прогнозують невеликі опади на сході Закарпаття з 9 по 12 серпня, але тільки у світлу пору дня. З 13 по 20 серпня в області спостерігатиметься сухий період.
Цікаво, що експерти відзначають поступову зміну клімату в області. За останні 10 років на Закарпатті втричі зросла кількість небезпечних явищ. Це пов’язано із появою елементів субтропічного клімату: субтропічні бурі, буревії, швидкі зміни температур. Однак поки впевнено говорити про це експерти не беруться.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат