Крах еволюціонизму

Йожеф Головач, професор УжНУ 12.06.2012 12:04 СОЦІО

Перш ніж говорити про еволюцію, необхідно уточнити, про що іде мова: про мікро- або макроеволюцію.


Мікроеволюція, яку, звичайно, ніхто не заперечує, має місце в межах одного і того ж виду. Інша справа макроеволюція. Ця гіпотеза Дарвіна стверджує, що всі види рослин, тварин (а також людина) виникли випадковим чином з неорганічної матерії. Вона не тільки не доведена, але суперечить положенням хімії, біохімії, фізики, теорії інформації, математики, кібернетики, палеонтології, і навіть біології! В останні роки зростає кількість вчених, які аргументовано, з наукової точки зору критикують теорію еволюції, а саме макроеволюцію.
Однак, всупереч фактам еволюціоністи стверджують, що «теорія еволюції» – доведений факт. Відомий англійський еволюціоніст Річард Даукінс, якого називають «ротвейлером Дарвіна», пише: „Якщо зустрінете людину, яка не вірить в теорію еволюції, то спокійно можете вважати її тупою, некультурною, або ненормальною.” Це твердження абсурдне. Наприклад, А. Ейнштейн писав: «Ще студентом я рішуче відкинув погляди Дарвіна, Геккеля та Гекслі, як погляди абсолютно застарілі». По Даукінсу виходить, що Ейнштейн був «тупим, некультурним або ненормальним».
В зв’язку з тим, що мас-медіа ігнорують будь-яку критику «теорії» Дарвіна, не пишуть про її реальний, кризовий стан, тому хочемо заповнити цей пробіл і показати, що науковий світ не сприймає теорію еволюції і вона зазнала крах.
У 1992-му році вийшла книга H.Margenau, R.Varghese "Cosmos, BIOS, and Theos", в якій 53 відомі вчені (серед них 24 лауреата нобелівської премії) заявили, що не приймають теорію еволюції та вірять в Бога. Недавно більше, як 600 вчених (серед яких 200 біологів) заявили: „Mи скептично оцінюємо заяви, що причина появи складних живих організмів – випадкова мутація та природний відбір”. В теорію еволюції вірять ті, хто не вникає в її суть, і не замислюючись, сліпо повторюють, як мантри, недоведені твердження еволюціоністів. В зв’язку з цим цікавою є думка відомого фізика, лауреата нобелівської премії Гейзенберга В., що поверхносні знання приводять людину до атеїзму, а глибокі – наближають до Бога. Це він виразив в образній формі: „Перший ковток з кубку природознавства породжує атеїзм, але на дні сосуду нас чекає Бог.”
Навіть ті біологи, які ще не повністтю зомбовані, не вірять у міжвидову еволюцію, але говорити про це «непристойно», а іноді небезпечно. Багато вчених залякані і бояться відкрито висловлювати свою думку про еволюцію, бо це може позбавити їх матеріальних благ, слави, пошани, вони можуть стати ізгоями наукового співтовариства.
Журнал „The Ledger” приводить інтерв"ю журналиста Caylor G. з американським молекулярним біологом (і’мя якого не приводиться):
- Ви вірите, що генетична інформація виникла сама, спонтанно?
- Не знаю жодного спеціаліста, який вірив би, що вона сама виникла. Цю інформацію створив надзвичайно геніальний Розум, ніяким іншим чином вона не могла бути записана... З врахуванням наших знань смішно було би думати інакше.
- Про це Ви відкрито заявляєте на лекціях або в статтях?
- Ні. Я теж кажу, що вона сама утворилася. Якщо хтось хоче бути молекулярним біологом, то повинен притримуватись двох божевільних думок. З одного боку необхідно вірити в еволюцію, навіть якщо ви впевнені в зворотному. З іншого – нерозумно було б заявляти, що не віримо в еволюцію. В цьому випадку можно попрощатися з усім – з державними замовленнями, грантами, науковими публікаціями, університетськими лекціями. Я втратив би роботу, або б мене повністтю изолювали б, і я не мав би хороший рівень життя.”  
Washington Post повідомляє про те, як вчені Smithsonian Institution (Вашингтон) організували травлю біолога Р. Стернберга з-за того, що він, як редактор наукового журналу, надрукував статтю, яка ставить під сумнів теорію еволюції.
м вдалося «отруїти» атмосферу навколо Стернберга.
Відомий генетик з Корнельського університету Дж. Сэнфорд написав книгу «Генетична ентропія та тайна генома», з якої наводимо декілька цитат. «Дивлячись назад в минуле, я розумію, що багато часу потратив на спори про те, що фактично не має ніякого значення... Сучасний дарвінізм базується на тому, що я називаю «Основною Аксіомою»... В нашому сучасному науковому суспільстві «Основна Аксіома» пропонується всім, і майже всі її приймають. Це як неперервно повторюване заклинання, яке проговорюється нескінчену кількість разів у кожному навчальному закладі. В університетах і школах важко знайти хоча би одного викладача, котрий поставив би (або насмілився би поставити) під сумнів істинність Аксіоми… В кінці моєї наукової кар’єри я зробив те, що для Корнельського професора здавалось просто неможливим. Я почав ставити під сумнів «Основну Аксіому»... Поступаючи так, я знав, що мої дії будуть суперечити «св’ященій корові» сучасної науки. Між іншим моє рішення могло привести до мого вигнання з світу науки... З дивуванням я зрозумів, що ця на вид «велика та неприступна фортеця» навколо Основної Аксіоми, в дійсності є „картковим будиночком”. Насправді ця теорія дуже вразлива, вона не може бути доведена... Це в основному гучні слова та пускання пилу в очі. В дійсності ця аксіома ще жива тільки завдяки майже містичній вірі у всемогутність природнього відбора... За декілька років я прийшов до нового розуміння і твердої впевненості, що Основна Аксіома повністю хибна. Я упевнився у тому, що кожна розсудлива і неупереджена людина може побачити хибність Аксіоми...   Я зрозумів, що мій моральний борг – відкрито кинути виклик найбільш «св’ященій з усіх корів». Поступаючи так, я знав, що отримаю презирство з боку моїх университетських колег, не кажучи про великий опір та гнів влади... Теперь, не дивлячи на всі наслідки, я повинен вголос заявити: «А король-то голий!»
Старший палеонтолог Британського музею природничої історії К. Паттерсон написав, що одного разу до нього прийшла думка: „Більше 20-ти років я займаюсь еволюцією, але не зважаючи на це, не знаю ні одного факту про неї. Шокуючим було дізнатись, що так довго я знаходився у омані. Багатьом задавав просте питання: „Чи знаєте що-небудь про теорію еволюції, що було би правдою? Хоча би один єдиний факт!”, на яке не отримував відповідь».
Англійський астроном лауреат нобелівсьой премії Сер Фред Хойл, в минулому еволюціоніст пише: „Віра в те, що в живій клітині спонтанно з’явилася програма, що зберігається, в найвищій ступені абсурдна… Більшість біологів в глибині душі розуміють це. Але бояться від можливих наслідків, і тому готові прийняти будь-що, і віддалитись від істини.”

Теорія еволюції, як лженаука, міф та релігія

Теорія еволюції цілком відповідає визначенню лженауки. Імітація доведень, обмани дозволили їй спокійно паразитувати на „живому тілі” справжньої науки. Відсутність аргументації не заважало еволюціоністам з часів Дарвіна займатися «наукою», використовуючи фрази: «очевидно» „легко собі уявити”, „імовірно”, „можливо”, «в майутньому буде знайдено, показано» и.т.д. Для багатьох людей теорія еволюції стала вірою, яка поступово перетворилась у міф: „Кожний вірить в еволюцію, але ніхто не знає – хто і коли її довів”. Еволюціоністи до еволюції відносяться з релігійною завзятісттю, а їх лозунгом є : „Хочемо вірити у Дарвина!”. Американський зоолог-еволюціоніст Р. Левонтин відверто зізнається, що в основі їх науки лежить примитивний атеїзм: „Mи підтримуємо теорию еволюції не дивлячись на те, що вона містить абсурдні твердждення… Тому, що сліпо притримуємось материалізму. Не важливо, що вони протирічать здоровому глузду, і здаються нісенітницею… Ми не можемо дозволити, щоб Бог переступив наш поріг.” Головне – виключити Бога, і все буде прекрасно!
Ті вчені, які насмілюються відкрито заявляти про своїх погляди, оцінюють теорію еволюції, як лженауку, релігію або міф. Наведемо короткі цитати з їх висловлювань. Директор Стратсбургського зоологічного музею Луі Бунур: „Теорія еволюції – казка для дорослих, а з точки зору науки безглузда і в повній мірі марна.” Англійський біохімик, лауреат нобелівської премії Е. Чейн: „Викликає подив, що вчені з таким завзяттям „проковтують” цю теорію… Я більше вірю казкам, ніж в цю абсурдну спекуляцію”. Американський математик Коен П.: „Теорія эволюції – найбільш небезпечна помилка, яка колись мала місце в науці". Американський біохімик Конклін Е.: „Біологи підняли теорію еволюції на таку высоту, що вона вже перетворилась у релігійний культ”. Австралійський біохімик М. Дентон: „Для біологів-еволюціоністів вона стала релігіею... Ми дуже близькі до викриття всієї дарвінівської парадигми… Хімічна еволюція життя – надруга над здоровим глуздом.” Біолог Дж. Дьюрант вважає, що теорія еволюції стала сучасним міфом а в області наукових досліджень еволюційний міф має руйнівну дію. Генетики Ерлих П., Бирч К.: „Еволюційні ідеї перетворились в догму, і для більшості вони стали частиною виховання.” Американський антрополог Лорен Ейслі: „Наука опинилась у незавидному стані, так как створила свою власну міфологію.” Американський біохімик Д. Гіше: „Викладачі та більшість наукової спільноти за допомогою лженаукового маскування примушують інших прийняти їх погляди. Замість середньовічнього диктату релігії з’явився диктат матеріалізму.” Французський зоолог, в минулому президент Французської АН Пьер-Поль Грассе: „Наш обов’язок – знищити еволюційний міф… Нема закону, який забороняв би фантазії, але науці непристойно займатися нею.” Английський філософ М. Грін: „Дарвінізм – наукова релігія, яка підкорила мозки людей… Теорія Дарвіна перетворилась в догму, яку з релігійною завзятісттю проповідують її прихильники.”
Англійський біолог Р. Гаррісон: „Біологія, як наука потрапила в скрутну ситуацію, так как в її основі лежит недоведена теорія. Тоді це наука або віра?” Шведський ботанік Х. Нільссон: „Теорію еволюції потрібно повністю відкинути…” Біолог Ф. Хітчинг: „Дарвінізм не здатен дати відповідь на найпростіші питання… Сучасна теорія еволюції незадовільна і базується тільки на вірі.” Швейцарський геолог К. Хсу: „Вже час заявити, що „Король-то голий!” Американський філософ Д. Халл: „Дарвін нічого не довів! Теорії еволюції вдалося всіх розчарувати.” Американський професор-юрист Джонсон П.: „Дарвінізм перетворився у віру, у лженауку.”Англійський зоолог Керкат Г.: „З точки зору біологів біогенезис – питання віри.” Англійський письменник, філософ Кестлер А.: „…цю теорію будуть підтримувати до тих пір, поки вона остаточно не розвалиться…” Английський aнтрополог Левін Р.: „Чи можна механізми мікроеволюції перенести на мaкроеволюцію? Відповідь зрозуміла та однозначна – ні.”
Англійський фізик-теоретик Ліпсон Г.: "Еволюція фактично перетворилась у наукову релігію… Мені завжди підозріла була теорія еволюції, яка здатна була все „пояснити”.” Шведський біолог Левтрап С.: „Теорія Дарвіна помилкова… Вірю, що в майбутньому історія науки буде вважати дарвінський міф самим великим обманом. Багато людей потім зададуть питання: „Як це могло статися?” Американський біолог Н. Макбет: „Дaрвінізм цілком себе дискретував.” Фізіолог, дослідник мозку МакКей Д.: „Біологи до еволюції відносяться, як до деякого божества.” Американсьий гідрогеолог Г. Моррис: „Еволюціоністи вірять у еволюцію, тому що хочуть вірити… Теорія еволюції – фактично атеістична релігія.” Англійський філософ Малькольн М.: " У майбутньому історія росповсюдження теориії эволюції буде вважати найбільшим жартом. Нащадки будуть дивуватись фантастичній довірливісті людей.” Кaнaдський біолог Рьюз М.: „Для еволюціоністів теорія эволюції – ідеологія, світська релігія, альтернатива христіанству. Теорія еволюції – релігія.”Англійський вчений Скотт М.: „Правильне визначення еволюції – віра, яка для багатьох вчених перетворилась у релігію.” Фізіолог Тамисіан Т.: „Вчені, які заявляють, що еволюція – доведений факт, щахраї. Можливо, їх розповіді – найбільший обман за всю історію.” На думку біолога У.Томпсона теорія еволюції перетворилась в недоведену догму, а дарвінізм негативно впливає на науку, в першу чергу на біологию. Росийський математик, філософ Тростников В.: „Перед біологією відкрилась брехня еволюції. При наявності сучасних біологічних даних еволюція здається неможливою.” Англійський ембріолог Уоддингтон К.: „Люди ображаються, коли критикують їх релігію. Тому еволюціоністи ворожнечо приймають будь-які несприйнятливі для них натяки.” Американський біолог, хімік Висонг Р.: „Еволюція вимагає віри.” Американський біо-інформатик Х. Йоки: „Віра у спонтанний біогенезис протирічить здоровому глузду.” Філософ Хью Росс: „Теорія еволюції – релігія дарвіністів.”
Історія науки знає багато гіпотез, теорій, які з часом виявилися хибними. Їх відкидали, а для пояснення різних явищ починався пошук пових гіпотез. Не зважаючи на те, що теорія еволюції повністю себе дискредитувала, міліони людей не можут відмовитись від неї. Але їх віра не має відношення до науки. Причини цієї віри в основному психологічні. Віра в теорію еволюції дає людині ілюзію відсутності Бога. Якщо нема Бога, то можна робити, що завгодно, як писав Достоєвський.

«Рудименти», як “доказ” еволюції

Коли еволюційні ідеї почались впроваджуватиcь на практиці, то стало зрозуміло, що наскільки абсурдні, неадекватні уявлення еволюціоністів. Наведемо деякі факти «застосування» еволюційних ідей в медицині.
Слово “рудиментарний” означає зникаючий, остаточний, недорозвинутий. Відповідно до вчення Дарвіна біологи та медики до рудиментарних стали відносити будь-які органи, анатомічні структури, які вважали некорисними. Орган, функція якого була невідома, міг бути віднесеним до рудиментів. Ще на початку ХХ століття приблизно 180 органів та анатомічних структур вважалися рудиментарними. Про це Д. Ментон пише так: „Якщо вченим не вдавалось визначити функцію органу в організмі, то його вважали рудиментом… Тому не дивно, що з зростанням наукових знань список таких органів ставав все менше та менше”. Тепер цей список практично порожній.
Еволюційні ідеї вплинули на спосіб мислення медиків, що приводило до трагічених наслідків для їх пацієнтів. В кінці XIX століття французський лікар Ф. Гленар був впевнений, що ”якщо наші далекі еволюційні предки ходили на чотиирьох ногах, то росташування в тілі людини органів травлення повинно погано поєднуватись з нашою сучасною   вертикальною ходою”. Хворим, які мали болі в животі, хірурги стали робити «операції для внесення змін в “конфігурацію” шлунково-кишкового тракту». Після цього стан хворих погіршувався, але сліпа віра в еволюцію вже не могла зупинити хірургів-новаторів.
На початку ХХ століття серед медиків популярними були представлення про «повільне отруєння організму продуктами життєдіяльності гнильних бактерій, які знаходяться в сліпому кишківнику, і який втратив у людини свої початкові функції». Переконаний дарвініст И. Мечніков вважав, що «система травлення людини, яка утворилася на попередніх етапах його еволюції, погано пристосована до раціону цивілізованої людини». Керуючись цією ідеєю английський хірург У. Лейн почав робити операції для виправлення “помилок природи” – змінював місце з’єднання тонкого кишківника з товстим. Пізніше він вже видаляв весь товстий кишківник, щоб «звільнити организм від гнилостних бактерій». Лейн провів більше тисячі таких операцій, а його учні залишили після себе “несчислену кількість жертв”. В тридцяті роки у підручниках стали з’являтись критичні зауваження відносно ідей Гленара, Мечнікова та Лейна. Але ці операції продовжувались до п’ятидесятих років.
Копчик, як “рудиментарний орган”, у підручниках біології називають “залишком редуцірованого хвоста”. Зрозуміло, хірурги-еволюціоністи його теж почали видаляти. Але пізніше з’ясувалось, що видалення копчика (а також інших органів) порушує узгоджену систему організму. Теперь відомо, що копчик служить важливим місцем прикріплення деяких тазових мязів: “три–п’ять маленьких копчикових кісточок є частиною великої опірної системи, яка складається з костей, зв’язок, хрящів, мязів і сухожілій”, “якби копчика та з’вязаної з ним мязової системи не було б, то людині потрібна була б принципово інша система підтримки внутрішніх органів ... Але хірурги вірили в те, що їм говорили біологи про непотрібність “рудименту”, продовжували робити цю операцію”.
Історя інших «рудиментарних» органів (міндалін, аденоїд,...) не менш повчальна. Однак, і цих прикладів достатньо, щоб зрозуміти наскільки небезпечними можуть бути еволюційні ідеї, якщо вони реалізуються на практиці, особливо в медичній. Наукові дані говорять про те, що всі органи людини працюють в гармонії, узгоджено, що свідчить про «разумний задум», про геніального Творця.
Схоже, що «рудиментарні» історії нічому не навчили еволюціоністів. Тепер вони 95% ДНК називають «сміттям», тому що виявлена функція лише 5% ДНК!
Зрозуміло, що кожен має право вірити в будь-що, але не можна дозволяти їм нав’язувати свої уявлення іншим людям. Настав час усвідомити небезпеку, яку несе теорія еволюції (макроэволюції) для формувания світогляду молодого покоління. Систему освіти пора очистити від еволюційного, атеїстичного диктату. Через декілька років може бути піздно!

Йожеф Головач, професор УжНУ

Коментарі :


13.06.2012 15:50 Вася

краще би в УжНУ чимось корисним займалися


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат