Візит делегації з Німеччини

06.07.2024 11:47 РАТУША

В Ужгороді цими днями із робочим візитом перебувала делегація німецького міста-побратима Дармштадта. Співпраця та дружні стосунки між містами-побратимами   тривають вже понад 30 років, саме це німецьке місто із початку збройної агресії росії проти України і досі продовжує надавати допомогу.

До Ужгорода зокрема приїхали Йохен Парч, (голова ГО «Партнерство Німеччина -Україна/ Молдова»), двічі депутат Бундестагу Даніела Вагнер, почесний голова ГО ПНУМ Ульріх Віссманн, заступниця голови ГО ПНУМ Надія Костіна та члени правління організації Томас Ціммерманн й Александр Гетц. Німецьких гостей окрім керівництва міста також супроводжували голова ГО Партнерське об'єднання Ужгород-Дармштадт і БО «БФ “Гуманітарний центр Совине гніздо“» Вікторія Синьо та депутат Ужгородської міськради Арсен Мелкумян, який був з візитом у Дармштадті і має особливі дружні зв’язки з німецькими партнерами.

Зокрема, Арсен Мелкумян подякував членам німецької делегації за ту допомогу, яку вони надають Ужгороду та Україні в цей скрутний час. «Наша щира подяка, що не залишили нас у біді наодинці. Ми дуже цінуємо вашу допомогу і я радий, що ми маємо не просто надійних партнерів, але й справжніх друзів, які готові допомогти нам у цей важкий для країни час», - сказав Арсен Мелкумян.

«Коли ви дякуєте нам за допомогу, насправді наша подяка значно більша – за те, що робить Україна та український народ, – сказав у свою чергу Йохен Парч. – Ви платите надвисоку ціну у боротьбі за свободу своєї країни і захист Європи. Ми робитимемо все, щоб допомога не тільки залишалася, а й пришвидшилася».

Партнери з Німеччини відвідали Пагорб Слави, де вшанували пам’ять полеглих Героїв. Також делегація відвідала   прихисток тимчасового проживання для внутрішньо переміщених осіб, що на вулиці Сергія Мартина. Зараз тут проживають 105 людей – дорослих і дітей.

Приміщення відремонтували за кошти міського бюджету, на кожному із двох поверхів є жіночі та чоловічі вбиральні і душові, кухня, пральні, зони відпочинку та житлові кімнати, є і клас для навчання, спортивний куток. Із технікою та меблями допомогли благодійники – УВКБ ООН, ГО «Неємія», ГО «Проліска». Сюди переселили людей, яких у перший рік повномасштабної війни тимчасово розмістили у школах   та спорткомплексі «Юність». Проживання для переселенців безкоштовне.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат