Сесія Ужгородської міської ради: додаткові кошти для благоустрою міста та інші важливі рішення

04.05.2023 16:25 РАТУША

Весна таки прийшла до Ужгорода. Пізня, прохолодна, воєнна, але із солов’їними трелями, буйним цвітінням й, відповідно, великою кількістю туристів, які останніми днями буквально заполонили вулиці міста. Воно зустріло їх не тільки сакурами, магноліями й тюльпанами, а й активним прибиранням та впорядкуванням ужгородських вулиць, парків та скверів.

До цього докладають зусиль як обласна та міська влада, так і містяни, що активно прибирають території біля своїх будинків, долучаються до загальноміських заходів. Аби такого роду заходу були дієвими, потрібне також і відповідне фінансування.

Про це сьогодні, 4 травня, говорили на сесії Ужгородської міської ради, у ході якої розглянули більше 40 важливих питань, зокрема і тих, які безпосередньо стосуються благоустрою міста. Для цього виділили відповідні кошти. Секретар ради Арсен Мелкумян прокоментував найголовніші видатки, за які проголосували депутати: «Вболіваємо на за те, щоб наше місто було комфортним для його мешканців та численних гостей. Особливо для містян. Адже кожен порядний господар, приймаючи гостей, не забуває дбати і про свою родину. Так і в місті. Добре, коли тут приємно туристам. Але ще важливіше чути ужгородців, які часто звертаються з питання ремонту доріг, особливо внутрішньоквартальних, облаштування дитячих майданчиків тощо.

Тому сьогодні депутати проголосували за те, щоб 7,5 млн грн отримав додатково Департамент міської інфраструктури для забезпечення проведення поточного ремонту внутрішньоквартальних територій/проїздів. Таку ж суму передбачили і на забезпечення проведення поточного ремонту об’єктів транспортної інфраструктури (міських шляхів).

Понад пів мільйона гривень спрямували на капітальний ремонт мультифункціонального спортивно-дитячого майданчика по вул. Насипна, 3, 400 тис. грн – на капітальний ремонт дитячого майданчика по вул.Олександра Можайського, 7, 400 тис. – на капітальний ремонт мультифункціонального спортивно-дитячого майданчика по вул. Канальна, 33. На капітальний ремонт господарської будівлі літери "И1" та благоустрою прилеглої території на стадіоні «Авангард» по вул. Івана Франка, 1 теж спрямували 3 млн грн. Ще 1,3 млн грн – на капітальний ремонт підвісного мосту через р. Уж по вул. Фріца Гленца.

Реконструкції потребує водогін по вул. Гагаріна – на це спрямували 1,5 млн. грн, ще 4 млн. грн – на будівництво інженерних мереж водовідведення мікрорайону Боздош (в т.ч. на виготовлення ПКД). Передбачений капітальний ремонт вул. Гранітна (в т. ч. виготовлення проєктно-кошторисної документації) – на це виділили 1 млн.грн, а також 750 тис. грн –на реконструкція інженерних мереж по вул. Павла Чубинського (колишня вул. Олександра Бородіна). На благоустрій кладовищ – 1,5 млн. грн.

Також виділено додаткові кошти на виплату 50% надбавки за складність та напруженість педагогічним працівникам закладів дошкільної освіти та дошкільних підрозділів закладів загальної середньої освіти в розмірі 2 355 050 грн».

На сесії затвердили особливо важливу в умовах російської агресії програму –   «Програму розвитку української мови в усіх сферах суспільного життя Ужгородської міської територіальної громади на 2023-2025 роки», метою якої є забезпечення реалізації законодавства про функціонування української мови як державної у всіх сферах суспільного життя Ужгородської міської територіальної громади, продовження реалізації її домінантного становища як державної, рідної мови. Для виконання Програми теж планують залучити бюджетні кошти у розмірі 4067,0 тис. грн., у тому числі – 1289,0 тис. грн. у 2023 році, 1289,0 тис. грн. у 2024 році, 1489,0 тис. грн. у 2025 році.



Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат