Ужгородська міськрада прийняла студентів УжНУ на стажування

27.04.2023 11:39 РАТУША

Відповідно до укладеного між Ужгородською міською радою та Ужгородським національним університетом меморандумом, таку практику запровадили ще 2017 року, проте через пандемію COVID-19 вона була перервана. Про це розповіла проректорка УжНУ Мирослава Лендьел під час зустрічі з представниками міської ради. Присутній на ній заступник міського голови Василь Гомонай зауважив, що Ужгородський університет є найбільшим платником податків у місті, тож така співпраця є корисною обопільно. Також анонсував, що найбільш старанні стажисти потраплять у кадровий резерв Ужгородської міської ради та здобудуть перші відгуки для майбутнього працевлаштування.

Студентів-правників, представників факультетів суспільних наук, а також історії та міжнародних відносин розподілили до різних підрозділів міської ради для тритижневого стажування, протягом якого вони ознайомляться з відділами та їхніми функціями. Найбільш мотивовані студенти мають на меті не тільки здобути практичні навички, але й, можливо, привнести нові ідеї для користі міста.

Ми поспілкувалися зі студентами-третьокурсниками факультету суспільних наук, які стажується у відділі по роботі з депутатами та постійними комісіями. Дмитро Федак розповів про свої очікування від практики: «Я маю багато очікувань від мого стажування в міській раді. По-перше, сподіваюся отримати цінний досвід роботи в галузі міського управління та розуміння того, як працює міська рада і як вона впливає на життя місцевих жителів. Я хочу навчитися використовувати нові інструменти та технології для покращення якості надання послуг громаді.

Крім того, я сподіваюся отримати можливість долучитися до конкретних проектів та ініціатив міської ради, щоб зрозуміти, як вони плануються, розробляються та реалізовуються. Хочу допомагати вирішувати реальні проблеми міста та брати участь у процесі його розвитку».

Його колега Євген Финзь сподівається також розвинути свої соціальні навички, набути досвіду співпраці з людьми різних фахових компетенцій, а також навички взаємодії з представниками громадськості. «Можливо в майбутньому я не буду працювати у цій сфері, - ділиться думками студент, - проте впевнений, що знання, які я отримаю під час цього стажування, залишаться зі мною і допоможуть мені в подальшому житті».

Дмитро Поковба зізнається: «Будучи амбіційним, я хочу використати цей процес, в першу чергу, як можливість розвинути себе, тому очікування від стажування вельми високі. Моєю головною ціллю є освоєння нових знань у взаємодії з громадою і отримання цінного досвіду роботи в органах місцевого самоврядування.

У мене буде можливість побачити діяльність міської ради зсередини, безумовно, отримуючи знання у процесі співпраці з моїм профільним відділом, а також з різноманітними службами самоврядування. Хочу бачити і знаходитися в середовищі професіоналів, спостерігати за їх діяльністю та отримувати фідбек щодо своєї роботи.

Власне, тому я впевнений, що це потрібний досвід, який допоможе мені розширити професійні можливості в майбутньому».

Секретар Ужгородської міської ради Арсен Мелкумян, як керівник виробничої практики цих студентів, задоволений відповідальним ставлення хлопців до поставлених їм завдань. Каже, що дуже важливо взаємодіяти з молоддю, бо вони мають свіжий погляд на життя, спроможні на різні нестандартні креативні рішення. Коли досвід зустрічається з молодечим запалом і бажанням щось змінювати, можуть вийти добрі результати.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат