Ужгородська школярка стала першою із Закарпаття фіналісткою Ukraine Global Scholars

12.03.2021 21:33 РАТУША

Юлія Соляник, учениця 11 класу Ужгородської класичної гімназії, стала першою із Закарпаття фіналісткою Ukraine Global Scholars 2020.

У 2015-ому році, українські випускники відомих університетів США заснували Ukraine Global Scholars - благодійну організацію, що щороку відбирає талановитих учнів із незаможних родин, та безкоштовно допомагає зі вступом в найкращі навчальні заклади. За допомогою цієї програми, вже 100 учасників отримали більш ніж 28 мільйонів доларів на навчання в Сполучених Штатах Америки та інших країнах.

Але серед них ще не було жодного закарпатця.

І ось днями прийшло повідомлення від фундаторів Ukraine Global Scholars, що відбір пройшла школярка з Ужгорода Юлія Соляник.

З допомогою UGS вона отримала повний грант на навчання у Phillips Academy Andover, одної з найстаріших та найкращих шкіл в США, яка до сьогодні має великий список видатних випускників, включаючи 5 лауреатів Нобелівської премії.

До речі, Ukraine Global Scholars оголошує відбір 2021. До 15 квітня українські школярі можуть подати заявку на програму, яка допомагає талановитим учням безкоштовно вступити в найкращі навчальні заклади світу.

До 15 квітня, кожен школяр 8-11 класів, що знає англійську мову, мріє про найкращу освіту в світі, але має обмежені фінансові можливості, може податися до Ukraine Global Scholars. Однією з головних умов участі є позакласна та академічна успішність апліканта, а також згода учасника повернутися після закінчення бакалаврату в Україну на 5 років, щоб розбудовувати державу, використовуючи здобуті знання.

Відбір в програму відбувається в три етапи. Спочатку, учень надсилає заявку, де в есе розповідає про себе та надає табелі з оцінками. У другому раунді, проводиться онлайн тест на знання англійської мови та математики, а в третьому етапі, апліканти проходять інтерв’ю з членами приймальної комісії. У червні приходять результати відбору - найталановитіші стають фіналістами програми.

Юні науковці, активісти, молоді підприємці та митці, політики - всі учасники починають наполегливу роботу - проходять онлайн-школу, де готуються до тестів з професійними викладачами, навчаються писати есе, та отримують допомогу менторів протягом кількох місяців. Ukraine Global Scholars покриває всі витрати, які виникають під час подання заявок, допомагає з обранням навчальних закладів, підтримує під час навчання за кордоном та допомагає з пошуком літніх стажувань і працевлаштуванням в Україні.

Слова учасників:

Цьогоріч, 17-річна Ольга Лоєк з містечка Коломия вступила до Пенсильванського Університету, що є частиною престижної Ліги Плюща. Оля цікавиться поведінковими науками, соціальним підприємництвом та організовує проекти для молоді. “Я буду вивчати когнітивну та комп’ютерну науки - сфери, які я не могла б поєднувати в жодному українському університеті. Хоча процес вступу - написання десятків есе, складання екзаменів, інтерв’ю - був трохи важким, проте я рада, що я стала студенткою одного з найкращих університетів світу, а мої батьки не повинні платити за мою освіту. UGS допомогли мені втілити мою мрію в реальність”.

"Після програми обміну в Штатах, як уродженець із маленького села на Київщині, я побачив спільний для глобальної спільноти виклик — нестачу в молоді відкритості до проблем довкілля" — пише Нейтан Сиваш, додаючи: "Як активісту мені було важливо знайти спільноту, яка б поділяла мої цінності та сприймала навіть мій трохи незвичний нікнейм". Нейтан вступив до Дартмутського університету, що входить до престижної Ліги Плюща на повну фінансову допомогу. "UGS — це саме та спільнота. Організація допомогла мені успішно висвітлити при вступі мої досягнення в екоактивізмі й соціальному підприємстві. В університеті, я поєднаю захоплення соціальними науками та екологією задля створення нових ініціатив в Україні".

Опісля вступу в навчальний заклад, контакт з Ukraine Global Scholars не обривається. “Ми також надаємо студентам підтримку під час навчання за кордоном та допомогу з проходженням літніх стажувань. Учасники UGS стажуються у Верховній Раді України, Фонді Східної Європи, USAID CEP, Petcube, Deloitte та інших топових українських і міжнародних компаніях”, розповідають засновники. Також, участь в Ukraine Global Scholars робить студента частиною однієї з найуспішніших спільнот України з глобальним мисленням та можливостями, яка спільно змінює нашу країну на краще.

“Опісля навчання, наші випускники повертаються додому, щоб розбудовувати Україну. Ще навчаючись, вони вже створюють такі грандіозні проєкти, як Mavka - безкоштовна онлайн-школа, що заміняє малозабезпеченим учням платних репетиторів, або, до прикладу, Movadex - ІТ агенція з 200+ мультинаціональними проєктами. Ми заохочуємо наших учасників будувати стартапи в Україні”, - розповідають засновники програми.

UGS хоче зламати стереотип про те, що якісна освіта є недосяжною. Щороку, десятки юних українців своїм прикладом доводять, що завдяки наполегливості та постійній роботі над собою, кожен здатен досягнути вершин. А завдяки їх патріотизму та бажанню створювати саме в Україні, ми можемо бути впевнені - у нашої держави є велике майбутнє.

Якщо ви/ваша дитина хоче безкоштовно навчатися в найпрестижніших навчальних закладах світу, встигніть подати анкету до 15 квітня. Посилання на онлайн заявку та детальні умови участі можна знайти на сайті Ukraine Global Scholars.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат