Нова дорожня розмітка в Ужгороді: 13 мільйонів гривень замість 1,3 мільйона

21.09.2020 16:54 РАТУША

26 серпня міськрада уклала договір із переможцем тендеру «Нанесення горизонтальної дорожньої розмітки на вулицях м. Ужгорода», де було передбачено гарантійний строк виконаних робіт на 5 років.

«Проте, — пишуть на своїй сторінці в групі «Ужгород без Андріїва» в соцмережі Facebook, — дивним чином у день підписання договору між мерією та виконавцем уклалася додаткова угода зі скороченням гарантійного строку до 0,5 року.

Вартість робіт на даний час визначена у розмірі 1 305 787,20 грн., яка мала служити 5 років місту. Якщо роботи здаються в експлуатацію тепер, то термін гарантії згорає якраз на самому початку весни. А попереду ще й зима з її нечищеними дорогами, і хто на ній бачитиме ту розмітку? Весна ж — період роздовбаних доріг та розмитої розмітки».

Мерія знайшла ще одну хорошу можливість списати бюджетні кошти на малювання дороги, не забувши при цьому похвалитися на сайті: «Загалом на вулицях нанесуть близько 86 кілометрів розмітки, зроблять розмітку й на 200 регульованих та нерегульованих переходах».

ДО ТЕМИ

Ремонтів у місті зроблять на 200 мільйонів гривень

У вівторок, 15 вересня, на черговій сесії міської ради депутати погодили зміни до програми благоустрою міста Ужгород на 2018—2022 роки.

Коли програму ухвалювали наприкінці 2017 року, то влада прогнозувала, що на ремонти та утримання доріг, тротуарів, зелених насаджень тощо витратить у 2020 році понад 100 мільйонів гривень. Проте зараз ця сума зросла удвічі — до 226 мільйонів гривень. Це навіть більше, ніж витратили минулоріч (199 мільйонів).

За ці гроші влада планує та частково вже відремонтувала дороги в Ужгороді. Це найбільша частина витрат — 120 мільйонів гривень. Ще 5 мільйонів підуть на капремонт зеленої зони на площі Петефі, більше 21-го мільйона гривень на ремонт внутрішньоквартальних територій та 1,2 мільйона гривень — на встановлення та ремонт спортмайданчиків.

Планується також будівництво заїзду до стадіону «Спартак» із вулиці Електрозаводської — таке критичне зауваження до рішення на засіданні сесії вніс міський голова Богдан Андріїв. Зараз, нагадаємо, заїзд можливий лише через парк Підзамковий, який загалом є пішохідним. Міський голова повідомив, що на будівництво цього заїзду обласна рада виділить 1,5 мільйони гривень, ще 300 тисяч додасть Ужгородська міська рада. Проект планують реалізувати ще до кінця цього року.

Депутати додали 1,2 мільйона гривень із міського бюджету на покращення програми «Безпечне місто»

Зокрема влада планує закупити за мільйон гривень програмне забезпечення для розпізнавання облич та автомобільних номерних знаків. Також у міську програму включили два громадські проекти, котрі перемогли у конкурсі громадського бюджету.

Вони стосуються якраз розширення систем відеонагляду в Ужгороді. На ці потреби депутати погодилися виділити ще майже 800 тисяч гривень. Загалом на програму «Безпечне місто» планувалося виділити цього року 2,6 мільйона гривень, натомість витратять 3,8 мільйона гривень.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат