Мер Ужгорода у протистоянні з підприємцем став на бік власної родини

16.08.2020 13:44 РАТУША

Як ми повідомляли, НАЗК направило до суду подання на голову Закарпатської ОДА Олексія Петрова та мера Ужгорода Богдана Андріїва позови щодо порушення ними антикорупційного законодавства.

І якщо Олексій Петров відразу ж пояснив, що його справа стосується затримки подання декларації буквально на один день, то на Андріїва було подано позов через конфлікт інтересів.

Як повідомляє видання «Трибуна», Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) пояснило суть корупційного кейсу Ужгородського міського голови Богдана Андріїва, щодо якого за ознаками порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів було складено та направлено до суду адмінпротокол.

Мер Ужгорода захищав пов’язані з землекористуванням інтереси підприємства ТОВ «ЄВРОІМЕКС», яке придбало будівлю колишнього державного банку «Укрексімбанк» на площі Шандора Петефі в Ужгороді. Його засновниками виявилися дружина та рідний брат міського голови.

Так, розраховуючи на підтримку впливового родича, представник підприємства звернувся до міського голови з проханням відмовити у погодженні землевпорядної документації на суміжну земельну ділянку підприємцю, який має будівлю, що знаходиться біля нерухомості родини Андріївих.

Міський голова, діючи в інтересах підприємства своїх родичів, звернувся до землевпорядної організації з пропозицією перегляду такої документації.

У подальшому він також взяв участь у розгляді на сесії міської ради рішення щодо відведення суміжної земельної ділянки, яке суперечило інтересам підприємства. Не домігшись потрібного рішення міської ради, мер застосував право вето, зупинивши його дію.

І ось зараз меру Ужгорода доведеться пояснити в суді, чому він став на користь родини у спорі з підприємцем.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат