Ужгородці підписують петицію на захист Радванського кар’єру від забудови

27.07.2020 15:30 РАТУША

Це здавна і поколіннями улюблене місце відпочинку ужгородців опинилось тепер під загрозою зникнення. Кар’єр хочуть забудувати, які і чимало інших зелених та історичних локацій міста.

Радванський кар’єр виник на місці, де раніше промислово видобували андезит, і нині є чи не єдиним безкоштовним місцем відпочинку для ужгородців. Тут відпочивають сім’ї з дітьми, молодь, тут тренуються спортсмени – бігуни, плавці, ватерполісти.

Але недавно на березі кар’єру почали споруджувати перший будинок. Як з’ясували молодіжні активісти Ернест Самсончик та Олександр Ровняк, поруч планують побудувати ще два. А взагалі продано аж 4 ділянки землі поблизу кар’єру. Якщо приватизація землі під будівнитво триватиме й надалі, то радванське озеро перестане бути доступним для всіх бажаючих.

Щоб зберегти території навколо озера, хлопці зініціювали збір підписів під петицією «Створення паркової зони навколо озера колишнього Радванського кар’єру». Петицію було зареєстровано 15 липня, збір підписів завершується в понеділок, 27 липня.

Підтримати ініціативу та підписати петицію можна на сайті міськради.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат