Суд скасував незаконне рішення Ужгородської міськради про відведення 670 м кв землі під забудову

08.04.2019 16:25 РАТУША

Ужгородський міськрайонний суд підтримав принципову позицію Ужгородської міської прокуратури та скасував незаконне рішення Ужгородської міської ради про відведення земельної ділянки площею 670 м.кв. по вулиці М. Заньковецької поблизу багатоквартирних будинків та визнав недійсним державний акт на земельну ділянку, вартість якої становить понад 1,4 млн. грн.

Як повідомила заступник керівника Ужгородської місцевої прокуратури Олеся Шерстяних, підставою для оскарження вказаного рішення стало те, що вказану земельну ділянку Ужгородська міська рада надала у власність   всупереч вимог земельного законодавства, оскільки відвід землі під забудову здійснено за рахунок зелених насаджень прибудинкової території багатоквартирного будинку.

Також, прокурором в суді доведеною, що при прийнятті вказаного рішення міською радою порушено дотримання допустимих протипожежних відстаней від дев’ятиповерхових будівель та відступів від червоних ліній вулиці Заньковецької.

Підтримавши доводи прокурора і про те, що спірне рішення міської ради порушує права самої територіальної громади міста Ужгорода на врахування її інтересів під час планування і забудови території міста (оскільки за генеральним планом міста Ужгорода, дана земельна ділянка відноситься до земель багатоповерхівок) судом прийнято рішення про скасування незаконного рішення міської ради про відведення прибудинкової ділянки під забудову.

На разі триває час на апеляційне оскарження вказаного рішення суду, після спливу якого воно набуде законної сили.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат