Ужгород відмовиться від заміських маршруток

04.10.2019 20:39 РАТУША

Ужгородська міська рада прийняла рішення розпочати процедуру відмови від обслуговування автобусних маршрутів, які виходять за межі міста.

Про це стало відомо під час засідання комісії з безпеки дорожнього руху та коригування роботи автотранспорту.

Мова йде про автобуси № 1 — «пл. Шандора Петефі — мікрорайон «Дравці» — село Баранинці», № 12 — «пл. Шандора Петефі — село Розівка» та «пл. Корятовича — село Розівка», № 15 — «вул. Панаса Мирного — село Оноківці».

«У 2018 році, коли розпочався процес формування територіальних громад, транспортним законодавством надано громадам право самостійно організовувати конкурси та визначати перевізників. У місті на відміну від приміських автобусних маршрутів діє безкоштовний пільговий проїзд. А ним користуються жителі всіх навколишніх сіл. Компенсація ж іде і за містян, і за жителів навколишніх сіл. Це несправедливо», — розповів Петро Бобик, начальник транспорту, державних закупівель та зв’язку Ужгородської міськради.

У міськраді запевняють: різкого припинення курсування транспорту не буде. Автобуси перестануть курсувати після завершення формування ОТГ. Тоді ж зможуть самостійно проводити конкурси та призначати перевізників.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат