Суперечлива «парасолька»: Як нова оригінальна автобусна зупинка в Ужгороді викликала спір

28.06.2019 18:42 РАТУША

Перша реакція — дуже креативно, оригінально, туристична родзинка, такого ніде немає. Насправді зупинка дійсно цікава. Але щодо «такої ніде немає», то це перебільшення, бо подібні зупинки є і за межами Закарпаття.

«Є сумніви і до того, що ця зупинка стане туристичною родзинкою, — пише Василь   Коваль для Prozak.info, — бо навряд чи туристи підуть на задвірки міста, щоб сфотографуватися на фоні зупинки-парасольки.

Дехто піддавав критиці зупинку через її погану функціональність. Парасолька не захищає ні від дощу, ні від сонця, а лише забирає місце на зупинці, де завжди багато людей.

Тим не менше, зупинка зроблена за рахунок приватних осіб, а не з бюджетних коштів. Це вже другий випадок в Ужгороді, коли щось подібне роблять меценати. Першу гарну та функціональну зупинку зробили бізнесмени на Митній.

Але обговорення нової зупинки-парасольки викрило нову проблему: в Ужгороді взагалі в багатьох місцях немає зупинок. Навіть даху над головою. Навіть банальних лавиць.

Невже проблеми з будівництва автобусних зупинок повинні вирішувати підприємці? Вже давно час розробити проект однотипних автобусних зупинок із зручностями для пасажирів і встановити їх скрізь, де зупиняється автобус і є пасажири. Бо відкриття гарних та оригінальних зупинок, які відкривають підприємці за власні кошти, дуже дисонує з відсутністю зупинок навіть у таких людних місцях, як, до прикладу, біля супермаркету «Велмарт» у «новому» районі».

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат