У Відділі охорони здоров’я Ужгородської міськради виявили порушень та недоліків на 17 млн грн

25.06.2019 17:15 РАТУША

Фахівці Управління Західного офісу Держаудитслужби в Закарпатській області під час державного фінансового аудиту виконання бюджетних програм Відділом охорони здоров’я Ужгородської міської ради за період 01.01.2017 по 28.02.2019 виявили неефективних управлінських рішень, що призвели до зайвих витрат та порушень чинного законодавства на суму понад 17 млн грн.

Реалізацію державної політики у сфері охорони здоров’я в м. Ужгород забезпечує Відділ охорони здоров’я Ужгородської міської ради, який є головним розпорядником бюджетних коштів та одним із відповідальних виконавців бюджетних програм і здійснює керівництво закладами, установами та організаціями галузі охорони здоров'я міста.

На забезпечення надання медичних послуг населенню містом Ужгород за 2017-2018 роки на досліджувані аудитом бюджетні програми: «Керівництво і управління у відповідній сфері у містах, селищах, селах/ об’єднаних територіальних громадах», «Лікарсько-акушерська допомога вагітним, породіллям   та новонародженим» та «Програми і централізовані заходи у галузі охорони здоров'я» використано коштів на суму близько 112,0 млн грн.

Через неналежне керівництво та управління у сфері охорони здоров’я міста Ужгород виявлено низку недоліків, які негативно вплинули на фінансове забезпечення медичних установ та надання медичних послуг населенню.

Зокрема, через бездіяльність посадових осіб не укладено договорів між органами місцевого самоврядування на отримання коштів з інших бюджетів у вигляді міжбюджетних трансфертів для забезпечення повного відшкодування витрат у вигляді страхових полісів, здійснених на лікування іногородніх, що призвело до недоотримання медичними закладами фінансових ресурсів на суму 16 млн грн та спричинило додаткове навантаження на бюджет міста.

Окрім того, встановлено, що впродовж 2017-2018 рр. жодним лікувальним закладом м. Ужгорода не проведено експертну оцінку вартості будівель. Як наслідок, медичними закладами недоотримано за 2017-2018 від надання приміщень в оренду коштів на суму майже   0,5 млн грн.

За результатами державного фінансового аудиту надано низку пропозицій та рекомендацій, спрямованих на поліпшення фінансового стану та раціональне використання бюджетних коштів, а також усунення виявлених порушень Відділом охорони здоров’я   Ужгородської міської ради.

Про результати аудиту поінформовано голову Ужгородської міської ради, - повідомляє Державна аудиторська служба України.

Раніше закарпатські аудитори виявили порушень та недоліків в Управлінні освіти Ужгородської міської ради на суму понад 137 млн грн.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат