В ужгородських водоймах купатися заборонено

08.06.2019 15:24 РАТУША

Необлаштовані території, забруднене дно річки та інших водойм, відсутність облаштованого спуску до води, відсутність кабінок для перевдягання, вбиралень та, і це особливо важливо, відсутність чергових медика та рятувальника — ось ті причини, через які з початком купального сезону в Ужгороді купатися заборонено.

Жодна з міських чи приватних водойм міста не отримала офіційного дозволу через їх невідповідність до санітарних норм.

Зоною літнього відпочинку в міськраді визначили 1000 кв. м у межах Ботанічної набережної на березі річки Уж. Поблизу дитячої залізниці можна тільки засмагати. Навіть встановлені тут кабінки для перевдягання вкрали вандали. Та мерія пообіцяла відновити їх та альтанку для відпочинку.

Міська рада розставила попереджувальні таблички на березі Ужа про заборону купання, і цим зробила хитрий хід, скинувши з себе будь-яку відповідальність у критичних випадках.

Ужгородці звикли вже роками купатися на кар’єрах: Ужгородському, Геєвецькому, час від часу в с. Дийда. Місць не густо, так. Та і на кар’єрах купатися вкрай небезпечно: глибина понад 20 м (в ужгородському кар’єрі), необлаштованість території більш ніж промовисті. Але плавці, які ходять сюди цілий рік, вважають, що за дотримання певних норм та правил тут купатися безпечно. Але це вже виключно відповідальність людини. От і виходить: порятунок потопаючого — справа рук самого потопаючого...

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат